Efektyvesniam gatvių šlavimui – trijų mašinų kolona

  • Teksto dydis:

UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ (KAP), teikiantis Klaipėdos miesto gatvių šlavimo paslaugas, prašo uostamiesčio vairuotojų būti atidesniems ir atliekant lenkimo manevrą tinkamai įvertinti eismo sąlygas, mat neretai pagrindinėmis miesto gatvėmis viena paskui kitą lėtai važiuoja iškart net trys šlavimo mašinos.

„Įsivyravus sausiems orams kelkraščiuose po žiemos susikaupusios išbarstyto žvyro, smėlio ir kitos sąnašos yra pridžiūvusios prie kelio dangos ir viena mašina nepajėgia jų efektyviai sušluoti ir susiurbti. Todėl buvo nuspręsta viena po kitos leisti dvi ar tris mašinas ir toks šlavimo būdas pasirodė kur kas efektyvesnis“, – pasakojo Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

KAP eksploatuojamos vakuuminės šlavimo mašinos kelio dangą pirmiausia sudrėkina, metaliniais šepečiais išjudinamos kelkraščių sąnašos ir pakeltas gruntas bei dulkės vakuuminiu būdu susiurbiamos į cisternos rezervuarą. Visgi po žiemos, kai gatvėse buvo išbarstyta tūkstančiai tonų smėlio-druskos mišinio, yra susikaupęs storas nuosėdų sluoksnis, kurio vieno valymo metu nepavyksta išjudinti. Prognozuojama, jog KAP mašinos dar bent mėnesį turės vykdyti intensyvius šlavimo darbus, kol miestas bus iškuoptas nuo žiemos palikimo.

KAP turimos gatvių šlavimo mašinos gali dirbti tik tuomet, kai lauke yra teigiama temperatūra. Ankstyvas šiemetinis pavasaris Klaipėdos gatvių šlavimo darbus leido pradėti nuo kovo pirmųjų dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėdoje važiavo trijų automobilių kolona ir valė gatves ,o Kaune kai važiavo trijų automobilių kolona Partizanų gatve ,tai matėsi tik pirmojo sunkvežimio priekis ,nes buvo neapsakomo dydžio sunkiųjų dalelių debesys ,pirmiausia turėtų laistyti vandeniu ,o po to šepečiais valyti .tikriausiai kelių priežiūros darbuotojams yra dzin ,svarbu ,kad pravažiavo kortežas.

G

G portretas
Jei pradėjo nuo kovo mėn pradžios, leiskit paklausti, per 3 savaites kiek gatvių pavyko išvalyti? Paprastesnis klausimas ar išvalyta bent 1 iš trijų centrinių miesto gatvių? Bent viena? per 3 savaites? O orai buvo idealūs tokiems darbams. Dabar kai prasidėjo vėjai, pradeda valyt! Bent jau nemeluokit, kad nuo kovo pradžios tai darote.

Jo

Jo portretas
Yra kažkokia į mažametę panaši gydytoja apiforminta nausėdaitė vienoje iš poliklinikų. Dirbti negali, nusikalba, apimta kliedesių. Ten ir vieta išties jai - pakeles šluot ir pakeleivingas furas aptarnauti. Vafliobala vadinasi. O čia kas dar per betvarkė? Į gydytojus įrašytos nuopisos nutręšusios ir dar rėkia - didinkit joms algas matai. Gatvių šluot ir bus tie pinigai, nors kaip juk užsidirbt turi net visiškos nuopisos ir žertvikės.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių