G. Kučinskienė: gyvūnų negalima žudyti

Uostamiesčio pakraštyje veikiančios gyvūnų prieglaudos vadovė Galina Kučinskienė visą savo laiką ir rūpestį skiria beglobiams, skriaudžiamiems ar išmestiems gyvūnams. Mintis apie gyvų būtybių naikinimą šiai moteriai yra svetima. Jos tikslas – rasti joms naujus namus ir kitus šeimininkus.

Uostamiesčio pakraštyje veikiančios gyvūnų prieglaudos vadovė Galina Kučinskienė visą savo laiką ir rūpestį skiria beglobiams, skriaudžiamiems ar išmestiems gyvūnams. Mintis apie gyvų būtybių naikinimą šiai moteriai yra svetima. Jos tikslas – rasti joms naujus namus ir kitus šeimininkus.

Apie darbą

G.Kučinskienė – profesionali siuvėja-sukirpėja, ilgus metus siuvusi rūbus pramoginių šokių šokėjams. Ji ir pati iki 41 metų šoko įvairiose grupėse bei ansambliuose. Be to, jaunystėje ši elegantiška moteris buvo modelis – demonstruodavo drabužius. Vėliau ne vienus metus darė veido masažus pagal specialią metodiką.

Besirūpinančios gyvūnais viešosios įstaigos "Būk mano draugas" direktore G.Kučinskienė tapo prieš pusantrus metus laimėjusi konkursą šiai paslaugai teikti. Ne vienas šios moters pažįstamas veterinarijos gydytojas skatino ją imtis tokios veiklos, juo labiau kad G.Kučinskienė nuoširdžiai myli gyvūnus ir jų gaili, todėl yra kategoriškai nusistačiusi jų nemigdyti.

Konkurso sąlygose buvo minima, kad įmonė turi gaudyti, karantinuoti bei utilizuoti gyvūnus. Tačiau ėmusis šio darbo moteris pakeitė prieglaudos paskirtį ir dabar didžiuojasi galėdama gyvūnus gelbėti, gydyti ir suteikti jiems naują gyvenimą. Prieglaudoje net nėra utilizavimo žurnalo.

Moteris įsitikinusi, kad toks gyvenimo posūkis yra jai skirtas likimo. Paklausta, ar yra patenkinta šiuo darbu, ji nesidrovėdama atsako, kad galvoti apie pasitenkinimą neturi laiko. Grįžusi namo būna tokia pavargusi, kad nebegali imtis jokios kitos veiklos.

"Tai – ne spintelių gamyba, tai gyvi padarėliai, todėl nuolat galva užkimšta mintimis apie sergančiuosius, sužalotuosius, skriaudžiamuosius, kuriuos būtina išgelbėti. Gyvūnai yra daug bejėgiškesni už vaikus. Vaikais mūsų valstybėje rūpinamasi. Jei kokia bėda, žmonės sukrunta jiems padėti. O požiūris į gyvūnus yra kur kas labiau komplikuotas. Daugelis žmonių mano, kad tik mes esame gamtos valdovai ir viskas, kas yra aplinkui, turi tarnauti mums", – dėstė savo poziciją G.Kučinskienė.

Šunys, katės, stirnos, lapės, gandrai, gulbės ir net kirai randa prieglaudą "Būk mano draugas" įstaigoje. Šunys yra triukšmingesni, todėl atrodo, kad įstaigoje jų yra daugiau. G.Kučinskienė yra labai dėkinga savanoriams ir gyvūnams maisto aukojantiems žmonėms.

Įstaigos vadovė tikino, kad vien iš turimų lėšų išmaitinti kelis šimtus gyvūnų būtų neįmanoma. Jei ne geranoriškų žmonių pagalba, tokios daugybės gyvūnų išgelbėti prieglaudos darbuotojams nepavyktų. Per pusantrų metų daugiau nei 830 gyvūnų surado naujus namus. Šiuo metu prieglaudoje gyvena, o tai reiškia, kad buvo išgelbėta, dar apie 270 gyvūnų. Sterilizuota buvo daugiau nei tūkstantis globotinių. G.Kučinskienė neslepia, kad užsibrėžti tikslai įgyvendinami nelengvai. Paklausta, kokius gyvūnus labiau mėgsta, moteris neabejodama atsako – silpnesniuosius.

Apie šeimą

G.Kučinskienės šeima nėra patenkinta itin intensyviu moters darbu. Moteris grįžta tokia pavargusi, kad kartais neturi jėgų parodyti dėmesį artimiausiems žmonėms.

Laimėjusi konkursą ir pradėjusi dirbti ji tvirtai pažadėjo, kad per pusmetį viskas atsistos į savo vietas ir ji, kaip anksčiau, bus atsidavusi žmona, mama, uošvė bei močiutė, turės poilsio dienų ir laiku grįš namo. Tačiau ir po pusantrų metų įgyvendinti šio plano nepasisekė.

Pretendentės sutuoktinis – žinomas Lietuvos atlikėjas Edmundas Kučinskas reagavo teigiamai, kai žmona susiruošė imtis gyvūnų globos, tačiau jis nesitikėjo, kad darbas pasiglemš iš šeimos žmoną. G.Kučinskienė džiaugiasi ir didžiuojasi trejų ir šešerių metų anūkėlėmis ir stengiasi skirti joms kiekvieną laisvesnę minutę.

Apie pomėgius

Nuo mažumės mėgusi augalus bei gyvūnus, moteris šio pomėgio neatsisakė iki šiol. G.Kučinskienė pasakojo mėgstanti gėles ir kitokius dekoratyvinius augalus. Tik kaktusų ji kategoriškai neaugina – tai pernelyg pavojinga ir sudėtinga.

"Man patinka žiūrėti, kaip jie žydi, bet nemėgstu jų prižiūrėti. Kai įsiduriu, rankos supūliuoja, sunku juos auginti", – atviravo moteris.

Apie Klaipėdą

Uostamiestyje G.Kučinskienė gyvena nuo dvejų metų. Tai jos vaikystės, jaunystės ir brandos miestas, todėl jis jai yra labai brangus.

"Su Klaipėda susiję visi gražiausio mano gyvenimo įvykiai. Čia augau, ištekėjau, čia gimė mano dukrytė, anūkėlės. Man visada būdavo nesmagu skaityti spaudoje apie tai, kad klaipėdiečiai negerai elgiasi su gyvūnais, todėl ir pagalvojau, jog turiu pasistengti, kad mūsų miestas neturėtų to juodo šešėlio", – atviravo moteris.

Kaip ir daugeliui, G.Kučinskienei labiausiai patinka Klaipėdos senamiestis. Galbūt todėl, kad pati visada gyveno centrinėje miesto dalyje.

Gyvenimo credo

G.Kučinskienė įsitikinusi, kad žemė skirta ne tik žmonėms gyventi, o žmogus toli gražu nėra tobulas padaras. Jeigu į planetą atsiųsti ir gyvūnai, turime gyventi kartu. Žmogus nuo kitų gyvų padarų skiriasi tuo, kad savo išmintimi ir gailestingumu gali padaryti daug darbų – kartu ir gyvūnų labui. Gali gyvūnų nemylėti, bet skriausti jų negali. Kitas credo, kuriuo ši moteris stengiasi vadovautis, – daryti viską kaip įmanoma geriausiu būdu, o jei taip nepavyksta, tada nesiimti tos veiklos visai.

Apie Metų klaipėdietę

Prieglaudoje gana dažnai lankosi pagyvenusių žmonių pora. Susipažinę su G.Kučinskiene jie ne kartą minėjo pasiūlysią ją Metų klaipėdietės konkursui. Tada G.Kučinskienė labai nuoširdžiai ir kategoriškai prašė šių žmonių to nedaryti. Nemėgstanti viešumos moteris nenori ypatingo dėmesio. Tačiau šiemet kažkas kitas į sąrašą įtraukė ir gyvūnų mylėtojos pavardę, o miestiečiai aktyviai už ją balsavo. Patekimą į finalą G.Kučinskienė vertina santūriai. Ji tikisi tik vieno – kad daugiau žmonių sužinotų apie gyvūnų prieglaudą, o namus rastų kuo didesnis skaičius gyvūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

On

On portretas
Tik už šią mielą moterį. Jos veikla kilni, garbinga, nuoširdi. Žmogus mylintis gyvūnus neturi poilsio nei dieną, nei naktį ir ne kiekvienam tai duota.Sėkmės ir sveikatos Jums.

Uz Galina

Uz Galina portretas
Uz Galina :)

Aima

Aima portretas
Kaip suprantu, renkame moterį, duodančią daugiau, negu priklauso pagal pareigas. Galina duoda 100 kartų daugiau, nei iš jos tikimasi. Atsakinga, mylinti gyvūnus, ateinanti į darbą ryte ir grįžtanti tik miegoti. Žinanti visų 250 globotinių vardus, išgyvenanti kiekvieno augintinio netektį. Todėl skaudu skaityti kvailystes apie girtuoklių sudegintą vagonėlį… Labiausiai žaviuosi Galina todėl, kad pagal savo galimybes ji išvis galėtų nedirbti, būti pasipuošusia ponia ir rūpintis savimi. Bet dirba tiek, kad kitas negali ir įsivaizduoti, pamiršusi ne tik atostogas, bet ir poilsio dienas. Kitas žavintis dalykas – nebijojimas atsiduoti nelabai populiariai veiklai, juk šiandien reikia drąsos keisti visuomenės, kuri neretai būna pasipiktinusi, kad ne žmonėmis rūpinamasi, o šunimis ir katėmis, nuomonę. Man Galina stereotipus griaunanti asmenybė, o jos veikla kilni ir garbinga. Linkiu jai didelės sėkmės.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių