Gargždų daugiafunkcio sporto centras tapo valdančiųjų neryžtingumo įkaitu

Dešimt metų baseinas su modernia sporto sale Gargžduose tarsi miražas dykumoje – matomas, bet nepasiekiamas.

Per tiek laiko jis apaugo gausybe gandų, supriešino bendruomenę, bet galutinio rezultato kaip nėra, taip nėra ir, panašu, kad artimiausiu metu jo tikrai nebus. Ir viskas dėl to, kad dabartiniams valdantiesiems trūksta ryžto priimti sprendimus ir susitarti dėl šio svarbaus projekto nedemonstruojant asmeninių ambicijų.

Praėjo beveik metai, kai susiformavo nauja koalicija. Buvo garsiai kalbama apie tai, kad darbai bus tęsiami, bet realybė kitokia. Darbai stoja, projektai stringa, o situacija dėl Gargždų daugiafunkcio – dar keistesnė. 

Gargždiškiai jau seniai buvo apsipratę su mintimi, kad daugiafunkcis centras bus statomas Dariaus ir Girėno gatvėje. 2019 m. po rinkimu susiformavo nauja koalicija ir, kaip kiekvienoje koalicijoje, teko eiti į kompromisus. Vienas jų – daugiafunkcis sporto centras Kvietinių gatvėje. Ir iš tiesų negalvojau, kad klausimas dėl vietos bus toks svarbus gyventojams, maniau, svarbiausia, jog jis būtų pastatytas.

Todėl šiandien labai keista stebėti, kaip buvę koalicijos partneriai tam, kad išsaugotų trapią naująją daugumą, dėl savo neryžtingumo daugiafunkcį paverčia įkaitu. Valdančioji dauguma paskelbė „saliamonišką“ sprendimą – bus du viešieji pirkimai, t. y., Kvietinių bei Dariaus ir Girėno gatvėje. Sprendimas, kuris į aklavietę įstūmė visus. Kilo natūralūs klausimai: ar tai įmanoma? Kiek šis procesas užsitęs?

Kad šis sprendimas keistas patvirtino ir valdančiosios daugumos deleguoto administracijos direktoriaus viešai išsakytos mintys, kad skelbti du pirkimus bus sudėtinga ir jis niekada nėra girdėjęs apie tokią praktiką. Kitaip tariant, net direktorius, kuris įgyvendina koalicijos norus, netiki, jog tai įmanoma.

Bet dar blogiau, kad koalicija įnešusi tokios sumaišties – sustojo ir nepriima tolimesnių sprendimų. Praėjo jau metai laiko: buvo užbaigtas rengti projektas Kvietinių gatvėje, gautas statybos leidimas, lieka tik skelbti konkursą ir ieškoti rangovo. Panaši situacija dėl Dariaus ir Girėno gatvės. Projektas yra, yra ir statybos leidimas, tad liktų parengti tik darbo projektą bei skelbti konkursą.

Tačiau nieko nedaroma. Neapsisprendžiama, ar skelbti du konkursus, ar vieną ir kurioje tuomet vietoje. Nejudama į priekį, nes valdantieji neturi ryžto priimti sprendimą, paliekant šone asmenines ambicijas. Todėl aš raginu koalicija pagaliau susitarti, kas bus daroma toliau. Tiesiog nuspręskite ir statykime. Svarbiausia, kad daugiafunkcio statybos pajudėtų iš mirties taško. Tikiuosi, kad koalicijoje dar yra politinės valios priimti sprendimą, nes priešingu atveju daugiafunkcio miražas ir toliau tols.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalupa

Zalupa portretas
Vietiniai oligarchai siautėja, jau būtų stovėjęs seniai. Dabar pabrango statyba, nuostolis visuomenei akivaizdus.

Centras

Centras portretas
Atsipeikėkit, koks dar centras. Apie žvyrkelius pagalvokit, žmonės normaliai važinėti negali, mašinas laužo. O jūs apie centrus galvojat

Purmaliai

Purmaliai portretas
Žalieji valdo jėga !!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių