Pereiti į pagrindinį turinį

Gelbėtojams siūlo gelbėti „Dinamo “baseiną

2013-04-04 10:45
Gelbėtojams siūlo gelbėti „Dinamo “baseiną
Gelbėtojams siūlo gelbėti „Dinamo “baseiną / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos valstybinei kolegijai priklausančio vadinamojo „Dinamo“ baseino išsigelbėjimu galėtų tapti iš biudžeto išlaikoma Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnyba.

Nori nugriauti

Tokią visuomenininkų iškeltą idėją palaikantys politikai mano, kad baseinas atgytų, jei jame per žiemą būtų mokoma plaukti.

Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorius Valerijus Kuznecovas abejojo, ar kas nors išgelbės sovietmečiu statytą baseiną.

„Ši paslauga yra nuostolinga. “Gintaro„ baseinas kažin ar išsilaikytų be savivaldybės dotacijų. Komerciškai neefektyvu šį objektą eksploatuoti, jį galėtų gelbėti tik tikslinės grupės – treneriai su plaukikais arba gelbėtojai. Tačiau sportininkai čia nenori plaukti, o gelbėtojai kažin ar pajėgs jį išlaikyti“, – pastebėjo kolegijos vadovas.

V.Kuznecovas sakė dar iki galo neišvystęs savo vizijos, ką reikėtų daryti su šiuo baseinu.

„Baseiną ketvirtadienį žada apžiūrėti miesto tarybos nariai, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Gal jie ką nuspręs? Aš manyčiau, kad reikėtų nugriauti. Būtų fantastika. Pats baseinas per didelis ir per brangus. Mes negalime suteikti bakalauro laipsnį už mokėjimą plaukti“, – sakė V.Kuznecovas.

Klaipėdos valstybinei kolegijai pernai baseinas atsiėjo kone 400 tūkst. litų. Dar 360 tūkst. litų kainavo šalia baseino įrengtas vos 60 vietų bendrabutis.

„Spėjame, kad ne bendrabučio šildymas tokius pinigus surijo. Jis mažutis, palyginti su kitais pastatais. Bendrabutis tiesiog sujungtas su baseinu tuo pačiu vamzdžiu“, – sakė kolegijos direktorius.

Žiemą mokys vaikus?

Klaipėdietis Germanas Čepas tarybos nariams pasiūlė „Dinamo“ baseiną atgaivinti jame įkurdinus gelbėtojus.

„Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnyboje vietoj esančių 20 nuolatinio personalo etatų reikėtų įkurti 20 profesionalių plaukikų-gelbėtojų komandą. Šie žmonės nuo rudens iki pavasario ,,Dinamo“ baseine vaikus ir suaugusiuosius galėtų mokyti plaukti, taip pat saugaus elgesio vandenyje.

Klaipėdietis įsitikinęs, kad gelbėtojai, išsinuomoję kolegijos baseiną, sugebėtų surinkti lėšų jam išlaikyti.

Tarybos narys Vytautas Čepas tikino, jog idėją verta apsvarstyti.

„Klaipėdos valstybinei kolegijai nepriklauso sveikatinimo funkcija ar mokyti plaukti. Jiems nereikia baseino. Miestas taip pat nenori šio baseino, mat reikėtų investuoti 10 mln. litų į jo remontą. Panašu, kad valstybė pinigų neskirs, nes statome naują 25 metrų ilgio plaukimo takų baseiną. Liepų gatvėje bus dar vienas naujas baseinas, Klaipėdos universitetas taip pat statys naują baseiną“, – kalbėjo V.Čepas.

Atbaido kaina ir aplinka

Savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius neslėpė abejojantis šio baseino gelbėjimo planais.

„Mes siūlėme geriausius plaukikus perkelti iš “Gintaro„ baseino į kolegijos baseiną, kad jiems būtų erdviau. Tačiau jie patektų į žymiai blogesnes higienos sąlygas“, – tikino I.Pocius.

Jis pastebėjo, kad lankytojus atbaido ir didelės kolegijos baseino lankymo kainos.

„Valanda kainuoja 18 litų. O kitur valanda kainuoja 8–10 litų“, – pastebėjo I.Pocius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų