Gėlynams – rudeniški pokyčiai

Uostamiesčio gėlynai ruošiami rudens sezonui. Dalį šiemet skirtų lėšų pavyko sutaupyti, todėl bus nupirkta keliasdešimt naujų sodinukų, kurie klaipėdiečius džiugins jau ankstyvą pavasarį.

Nors orai dar primena vasarą, tačiau daugelis viešųjų Klaipėdos miesto erdvių išgyvena vėsiojo metų laiko pokyčius.

Pastarosiomis dienomis sparčiai tvarkomi gėlynai – daugelis jų buvo nuravėti, o kitą savaitę ketinama pradėti sodinti naujas gėles, kurios žydės iki pat šalnų.

„Augalus sodinsime tose pačiose vietose, kaip ir pernai. Nieko nauja neplanuojame, viskas liks taip pat. Prieš įsibėgėjant rudeniui, gėlynus atnaujinsime našlaitėmis“, – informavo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova.

Šiemet Miesto tvarkymo skyriui gėlėms pasodinti buvo skirta 225 tūkst. litų. Per visus šiuos metus ne visos lėšos buvo panaudotos. Už likusius 50 tūkst. litų planuojama nupirkti gėlių, kurios pražys pavasarį.

„Ruošiamės įsigyti ir pasodinti apie 30 tūkst. našlaičių, 10 tūkst. tulpių ir apie 4 tūkst. krokų sodinukų“, – vardijo pašnekovė.

Pirmiausia našlaitės atsidurs didžiuosiuose mieste stovinčiuose vazonuose ir pagrindiniuose gėlynuose: prie paminklo „Arka“, Danės skvere, Atgimimo ir K.Donelaičio aikštėse. Vėliau darbai persikels ir į atokesnes miesto erdves.

Vedėjo pavaduotojos teigimu, šiuos darbus planuojama vykdyti jau kitą savaitę. Iki šiol atnaujinti augmenijos skubėta nebuvo. Esą kol orai geri, gražiai žydėjo ir vasaros pradžioje sodintos gėlės.

„Artimiausiu metu nusimato lietūs, kurie turės įtakos gėlėms. O kol kas dar gali žydėti ir senosios“, – paaiškino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių