Geros naujienos: jau kitąmet Klaipėdos rajone įsikurs dar daugiau darželių

  • Teksto dydis:

Jau kitąmet Sendvaryje duris atvers net du nauji vaikų darželiai. Skaičiuojama, kad juose bus suformuota mažiausiai po 4 grupes. Taigi iš viso juose tilps apie 160 vaikų. Netolimuose planuose ir dar vienas darželis su dviem – apie 40 vaikų – grupėmis. Be to, Klaipėdos rajono savivaldybė ieško sklypo, kuriame iškiltų daugiafunkcis centras su darželiu, mokykla ir sporto erdve.

Milijonas eurų kasmet – tiek Klaipėdos rajono savivaldybė yra užsibrėžusi skirti iki 2024-ųjų, sprendžiant darželių trūkumo rajone klausimą. Kad procesas vyktų greičiau, kviečiami ir privatūs investuotojai. Į kvietimą jau atsiliepta: kitų metų rugpjūtį Sendvaryje duris atvers net du privatūs darželiai. Numatoma suformuoti mažiausiai 8-ias grupes, kuriose bus net 160 vaikų.

„Mūsų Savivaldybės dotacija tėvams, vaikus vedantiems į privačius darželius, šiuo metu yra didžiausia šalyje – net 200 eurų. Iki tokios sumos ji buvo padidinta šią vasarą. Toks sprendimas priimtas, nes suprantame problemą ir manome, kad tokia dotacija bus stipri paspirtis mūsų rajono gyventojams, turintiems vaikų. Planuojama, kad rugpjūtį Sendvaryje įsikursiančių privačių darželių įkainis kiek skirsis nuo valstybinės ugdymo įstaigos – išskaičiavus savivaldybės skiriamą paramą, už vaiką reikės mokėti apie 70 eurų, o jei bus vedami du ir daugiau, tai priemoka dar labiau mažės – iki 50 eurų“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Kitų metų rugpjūtį Sendvaryje duris atvers net du privatūs darželiai. Bus suformuotos mažiausiai 8 grupės, kuriose tilps net 160 vaikų.

Naujieji darželiai įsikurs Slengiuose ir Klemiškės II. Čia planuojamas ir dar vienas privatus darželis. Jo investuotojai kol kas tikslios atidarymo datos dar negali pasakyti, tačiau savivaldybę patikino, kad darželis tikrai bus, o jame planuojama formuoti dar dvi grupes, kuriose iš viso bus apie 40 vaikų. Nuo verslo neatsilieka ir Savivaldybė. Šiuo metu Sendvaryje ieškoma sklypo, kuriame, planuojama, iškils daugiafunkcis centras. Jame įskurtų ikimokyklinio ir ugdymo įstaiga iki 8 klasės. Taip pat universali sporto salė, patalpos kultūros centrui.

„Skaičiuojame, kad Sendvario daugiafunkciame centre įsikursiančioje ugdymo įstaigoje tilps apie 660 vaikų – 230 vietų arba 12 grupių darželyje ir per 430 vaikų mokykloje iki 8-os klasės. Planuose ir beveik universali sporto salė, patalpa treniruokliams, dvi repeticijos salės, patalpos renginiams. Manau, kad visos šios erdvės papildytų viena kitą. Patogu būtų ir gyventojams, kurie ir ugdymo, ir sporto, ir laisvalaikio paslaugas gautų vienoje vietoje“, – neabejoja B. Markauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amen

Amen portretas
Kazko labai sunkiai sekasi surasti sklypa daugiafunkciniam centrui.Kokie jau trys metai kaip ieskoma.vienintelis sansas liko prie Rimi pastatyti.kur jau ten rasi kitur sklypa tokiu nebera jau.Nelabai noro yra matyt.

Rimantas Tamusauskas

Rimantas Tamusauskas portretas
Klaipedos rajono valdininkai nezino rajono gyvenvieciu administraciniu ribu. Du darzeliai atsiras Klemiskes 2 ir Triuseliu kaimuose, ne Slengiuose

Anonimas

Anonimas portretas
dar tik planai o kada galėsime vesti vaikus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių