Pereiti į pagrindinį turinį

Gimdyvėms Klaipėdoje – geresnės sąlygos

2012-07-22 09:55
Gimdyvėms Klaipėdoje – geresnės sąlygos
Gimdyvėms Klaipėdoje – geresnės sąlygos / Shutterstock nuotr.

„Energiją tausojančių technologijų įvedimo Lietuvos ligoninėse, teikiančiose paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams“ ir „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimo Lietuvoje“ programos Lietuvoje ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Sveikatos apsaugos ministerija, Centrinė projektų valdymo agentūra ir gydymo įstaigos, tarp kurių yra ir Klaipėdos universitetinė ligoninė, šių metų birželio 12 d. pasirašė 17 projektų įgyvendinimo sutarčių dėl paramos pagal Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programą.

„Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimo Lietuvoje“ programai skirta apie 84,5 mln. litų, „Energiją tausojančių technologijų įvedimo Lietuvos ligoninėse, teikiančiose paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams“ programos įgyvendinimui numatyta apie 60,5 mln. litų. Lietuvos dalis šioms programoms kofinansuoti atitinkamai yra 12 mln. litų ir 9 mln. litų.

„Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimo Lietuvoje“ programoje dalyvauja 22 iš 33 Lietuvos ligoninių (filialų), teikiančių akušerijos ir neonatologijos paslaugas.

Už daugiau nei 50 mln. litų bus nupirkta per vieną tūkstantį vienetų įvairios medicinos įrangos: nuo lovytės ir šildomo čiužinuko naujagimiui iki lazerio vaisiaus chirurginėms operacijoms.

KUL numatoma nupirkti 39 vienetus įvairios medicinos įrangos: gimdymo ir naujagimių lovų, gimdyvės ir vaisiaus būklės sekimo monitorių, gyvybinių funkcijų monitorių naujagimiui, narkozės aparatą, ultragarsinius aparatus, mikroskopą ir kitą reikalingą įrangą bei atlikti beveik 500 kv. m vidaus patalpų remontą.

Vykdant „Energiją tausojančių technologijų įvedimo Lietuvos ligoninėse, teikiančiose paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams“ programą bus pagerinta ligoninių pastatų šiluminė izoliacija – renovuoti ir apšiltinti stogai, išorės sienos, pakeisti langai ir išorės durys, užsandarintos išorės sienų sujungimo plokščių siūlės.

Ligoninėje taip pat bus įdiegtos energiją taupančios priemonės: modernizuotos šilumos, išorinės bei vidinės karšto vandens tiekimo sistemos, elektros tiekimo sistemos, modernizuotos arba įrengtos patalpų vėdinimo ir kondicionavimo sistemos, atnaujinta medicininių dujų tiekimo sistema.

Klaipėdos universitetinei ligoninei šiems darbams atlikti skirta beveik 9 mln. litų.

Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos sveikatos srityje lėšos turės būti panaudotos iki 2017 m. Pirmosios investicijos pasieks sveikatos priežiūros įstaigas iš karto po sutarties pasirašymo. Šiais metais šalyje tikimasi panaudoti iki 10 mln. litų paramos lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų