„Grigeo Klaipėdos“ taršos tyrimas – finišo tiesiojoje: gresia iki 5 mln. eurų bauda

Praėjus metams nuo „Grigeo“ grupės kartono gamybos įmonės „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos skandalo, prokurorai sako, kad ikiteisminis tyrimas yra finišo tiesiojoje. Už taršą atsakingiems asmenims gali grėsti iki šešerių metų laisvės atėmimo bausmė, o „Grigeo Klaipėdai“ gresia iki 5 mln. eurų bauda.

Tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje pranešė Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Gina Skersinskytė.

„Juridiniam asmeniui („Grigeo Klaipėdai“ – BNS) gresianti bauda gali būti iki 5 mln. eurų“, – sakė G. Skersinskytė.

Anot jos, atliekami paskutiniai procesiniai veiksmai ir byla teismą turėtų pasiekti jau greitai.

„Konkretaus termino, kada byla pasieks teismą, tikrai negalime įvardinti, viskas priklauso nuo proceso dalyvių“, – teigė G. Skersinskytė.

Anot jos, apie konkrečias bausmes už taršą atsakingiems „Grigeo“ vadovams ir darbuotojams kalbėti dar anksti, bet veikos, kuriomis jie įtariami, gali užtraukti iki šešerių metų nelaisvės.

„Šiose ribose jiems ir bus prašoma bausmių“, – sakė prokurorė.

Jos teigimu, kurie įtariamieji keliaus į teismą ir ar tarp jų bus pagrindinis „Grigeo“ grupės akcininkas Gintautas Pangonis, paaiškės bylą perdavus teismui.

„Šiuo metu vertiname visą medžiagą, vertiname, kurie įtariamieji toliau keliaus į teismą, kurie ne. Galutinis įtariamųjų sąrašas bus tada, kai perduosime bylą į teismą. Tame tarpe matysime, ar Pangonis jame yra“, – sakė G. Skersinskytė.

Ji patikslino, kad galutinis įtariamųjų skaičius yra devyni – aštuoni fiziniai asmenys ir „Grigeo Klaipėda“.

„Šitas įtariamųjų skaičius jau yra ganėtinai seniai, bet jų konkrečiai nenorime įvardinti“, – teigė prokurorė.

Pasak prokurorės, kol kas negalima įvardyti ir konkrečios žalos gamtai, nes ji yra pagrindinis ginčo objektas.

„Pati įmonė samdėsi užsienio ekspertus, kurie atliko tam tikrą tyrimą ir pateikė išvadas, kad žala gamtai nepadaryta. Mes manome kitaip ir mūsų specialistai paskaičiavo, kad ji (žala – BNS) yra nemaža“, – sakė ji.

Anksčiau skelbta, kad tarp įtariamųjų nuo pernai sausio atliekamame tyrime yra ir „Grigeo“ stambiausias akcininkas Gintautas Pangonis bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas, dirbantis nuo 2019-ųjų gruodžio.

„Grigeo Klaipėdos“ tarša į viešumą iškilo pernai sausį – tuomet prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kuršių marių taršos nevalytomis nuotekomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Turetu sumoketi ir uz Klaipedos vandnu negauta pelna. Isvis turetu uzdaryti tokia istaiga kaip potenceliai pavojinga visuomenei. Ir tuos verslinikus i kaleima.

Anonimas

Anonimas portretas
NIEKAS nebus nubaustas nei pasodintas. Baudziauninkai negaus ne cento. Kad butu nubausti burzujai , Lietuvos demokratija TO NEDALEIS.

Grige

Grige portretas
Grigeo nėra stambi žuvis, ją be reikalo ruošią tokioms egzekucijoms.O va KIKĄ tai verta nuskalpuoti pagal visas įstatymų normas. Bet ar bus taip?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių