Klaipėdoje – minų naikintojų laivas iš JAV

  • Teksto dydis:

Į Klaipėdos uostą atplaukė amerikiečių „Arleigh Burke“ klasės kovos laivų-minų naikintojų laivas „USS Roosevelt“. Įgula vizito Klaipėdoje metu ne tik papildė laivą degalais ir būtinomis atsargomis, bet ir skyrė laiko susipažinti su Lietuvos kultūra.

Šis laivas yra dislokuotas Rotos karinio jūrų laivyno bazėje Ispanijoje. Šiuo metu dalyvauja ketvirtoje Priešakinių jūrų pajėgų Europoje misijoje.

Laivo vadovai susitiko su Klaipėdos meru ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų operacijų vadu.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad tai buvo protokolinis susitikimas, kurio metu laivo vadui jis įteikė klaipėdietišką suvenyrą.

Įgula dalyvavo bendruomenės renginyje vienoje Klaipėdos pradinių mokyklų.

Laivo „USS Roosevelt“ vadas Johnas Mastriani pasakojo, kad jau kelias savaites laivo įgula dirba Baltijos jūroje, ir pažymėjo, jog NATO sąjungininkų kompetencijos, profesionalumo ir įgūdžių lygis yra neprilygstamas.

Pasak J. Mastriani, Baltijos jūra yra strategiškai svarbi. Amerikiečiai mato akivaizdžius pastangų sukurti gerus santykius su čia esančiais partneriais veiklos rezultatus.

Karinio laivo „USS Roosevelt“ vizitas Klaipėdoje dar kartą patvirtina JAV karinio jūrų laivyno įsipareigojimą NATO partneriams užtikrinti jūrų saugumą regione, demonstruoja glaudžius, ilgalaikius JAV ir Baltijos šalių sąjungininkų ryšius.

Anksčiau šį mėnesį „USS Roosevelt“ lankėsi Talino uoste Estijoje, o prieš pat atvykdamas į Klaipėdą dalyvavo sąveikos pratybose su Latvijos patruliniu kateriu „LV Viesite“.

Tai jau trečias laivo apsilankymas Baltijos jūroje nuo prisijungimo prie Priešakinių jūrų pajėgų Europoje 2020 m. balandį.

2021 m. birželį laivas dalyvavo pratybose Baltijos jūroje, 2022 m. spalį vykdė operacijas Baltijos jūroje.

Lietuvos uoste „USS Roosevelt“ lankosi pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Prie "Sudūvio" tą viedrą švartuoti, bus geras komplektas senienų :)

Žemaitis

Žemaitis portretas
O kur irklai pas tą geldą ?

visi

visi portretas
sveiki ir neparisti pries kara,jo propoganda ir svetimus kariskius....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių