Į uostamiestį atplaukusiame laive aptiktas nelegalas

Į Klaipėdą pirmadienį iš JAV atplaukusiame laive yra pabėgėlis iš Nigerijos.

Pirmadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai patikrino į Klaipėdos uostą atvykusį refrižeratorių, plaukiojantį su Panamos vėliava. Laivas priklauso vienai Rygoje registruotai laivybos kompanijai.

Uostamiesčio pasieniečiai jau buvo gavę oficialių žinių iš laivą administruojančios bendrovės, kad jame yra vienas pabėgėlis be dokumentų, pristatantis 31 metų Nigerijos piliečiu.

Nustatyta, kad užsienietis praėjusių metų rudenį kitu laivu, priklausančiu tai pačiai Latvijos kompanijai, mėgino neteisėtai patekti į Jungtines Amerikos Valstijas ir buvo sulaikytas tos šalies Imigracijos ir natūralizacijos tarnybos pareigūnų.

Taikant vežėjo atsakomybę, šių metų kovą vyras buvo įsodintas į jau minėtos Latvijos bendrovės laivą, plaukiantį iš Naujojo Orleano į Sankt Peterburgą.

Laivo kapitonas raštu garantavo VSAT pareigūnams, kad iki numatomo išvykimo iš Klaipėdos balandžio 18 dieną užsienietis bus saugomas laive ir juo išvyks į Sankt Peterburgą. Čia jau turėtų būti paruošti vyro kelionės dokumentai. Nigerietis iš Rusijos bus išsiųstas į kilmės šalį.


Šiame straipsnyje: pasieniečiainelegalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių