Pereiti į pagrindinį turinį

Į Vilnių – ieškoti pinigų

2010-02-27 15:16
Į Vilnių – ieškoti pinigų
Į Vilnių – ieškoti pinigų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vilniuje penktadienį viešėjęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ieškojo pinigų uostamiesčio gatvėms ir Dramos teatrui remontuoti.

Iš Susisiekimo ministerijos šiemet gatvių remontui gauta 5,6 mln. litų.

"Tačiau esame parengę nemažai projektų, kuriems finansavimas neskirtas. Todėl susitikęs su susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu ir kalbėjausi apie galimybę papildomai gauti pinigų", – teigė R.Taraškevičius.

Savivaldybė yra parengusi aštuonių uostamiesčio gatvių techninius projektus, kurie jau gali būti pradėti įgyvendinti, jei atsirastų pinigų. Būtų galima rekonstruoti Minijos, J.Janonio, Joniškės gatves, Taikos prospekto ruožus, išasfaltuoti gatves, esančias Melnragėje.

R.Taraškevičius vakar buvo susitikęs ir su kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu. Pokalbio tikslas – rasti pinigų Klaipėdos dramos teatrui rekonstruoti.

"Mes esame parašę raštą Vyriausybei, kad ji įvertintų galimybę Dramos teatrui skirti pinigų, gautų iš ES. Tačiau reikia Ūkio ministerijos pritarimo, nes ji šiuos pinigus ir skirsto. Žinau, kad tokį Dramos teatro rekonstrukcijos finansavimo būdą palankiai vertina ir premjeras Andrius Kubilius, ir R.Vilkaitis, ir Ūkio ministerijos atstovai. Todėl būsime aktyvūs, kad problema išsispręstų", – tvirtino uostamiesčio meras.

Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcija gali kainuoti apie 60 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų