Ilgąjį savaitgalį – karantino ritmu: kaip uostamiestyje kursuos viešasis transportas?

  • Teksto dydis:

Šventinį savaitgalį uostamiestyje nenumatoma koreguoti viešojo transporto darbo. Nors karantino sąlygos ir švelninamos, atsiranda kiek daugiau keleivių, tačiau, saugumo sumetimais, kol kas keisti nusistovėjusios tvarkos neketinama.

Klaipėdiečiams jau buvo įprasta, kad Motinos dieną į miesto kapines kursuoja daugiau autobusų. Šiemet, vertinant susiklosčiusią situaciją ir būtinybę užtikrinti saugumą, tokių viešojo transporto darbo korekcijų nuspręsta netaikyti.

"Nekeisime savaitgalį jokių tvarkaraščių, dar galioja karantinas – net nematome galimybių kažką pakeisti", – patikino įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pareigas laikinai einantis Andrius Samuilovas.

Taigi ilgąjį savaitgalį po miestą keliausiantiems klaipėdiečiams reikės laikytis karantinui įprasto judėjimo ritmo.

Šylant orams viešojo transporto atstovams tenka spręsti ir ne ypač lengvą keliaujančiųjų į sodus rebusą. Pastebima, kad sodininkauti besiveržiančiųjų – nemažai.

"Jau antrą savaitę bandome įtemptai kontroliuoti salonų užpildymą. Pakeitėme trumpus autobusus į ilgus, kad būtų galima vežti daugiau sodininkų, bet vis dėlto kai kuriuose reisuose kontroliuodami įlaipinimą neleidžiame važiuoti visiems norintiesiems", – situaciją apibendrino A.Samuilovas.

Pasitaiko ir besipiktinančiųjų tokia tvarka, tačiau tvirtinama, kad visų priemonių imamasi siekiant užtikrinti keleivių saugumą, riboti galimybes plisti koronavirusui.

"Nepaisant to, kad yra geri orai ir pomidorų sodinimo metas, manome, jog kelionės į sodus tikrai nėra pirmojo būtinumo. Paslauga yra teikiama, bet suvaržytai", – sakė pašnekovas.

Laikinasis įstaigos vadovas taip pat pastebėjo, kad kasdien fiksuojamas pamažu augantis kelionių autobusais skaičius. Skaičiuojama, kad kasdien kelionių padidėja maždaug 1 tūkst.

"Bet kritimas dar yra toks, kad iki karantino pabaigos, gegužės 11 d., tikrai jokių pakitimų neplanuojame, nebent matysime, kad dėl laisvėjančių gniaužtų parduotuvės vėliau baigia darbą, tada imsimės vėlyvųjų reisų. Juos,  įvertinę poreikį, planuojame grąžinti pirmiausia", – aiškino A.Samuilovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių