Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunuoliai veržiasi studijuoti Klaipėdos universitete

2009-07-14 07:47
Pasekmė: norintys išvengti eilių, turėtų į universitetą ateiti anksti rytą.
Pasekmė: norintys išvengti eilių, turėtų į universitetą ateiti anksti rytą. / Rūtos Kupetytės nuotr.

"Daugelis abiturientų savaitgalį gavo brandos atestatus, todėl šiandien ir atėjo į priėmimo komisiją", – aiškino Priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Jonas Bukantis.

Vakar iki 12 valandos Klaipėdos universiteto Priėmimo komisija jau buvo gavusi 500 būsimųjų pirmakursių prašymus dalyvauti priėmimo konkursuose. J.Bukantis prognozuoja, jog po šiandienos antplūdžio stojančiųjų bus tiek pat, kiek ir pernai.

Pasak J.Bukančio, abiturientai, kaip ir ankstesniais metais, prioritetą teikia Vilniaus universitetui, o labiausiai studijuoti pageidauja teisę, ekonomiką ir mediciną.

Populiariausios specialybės Klaipėdos universitete – viešasis administravimas ir ekonomika.

Pasak atsakingojo sekretoriaus, Priėmimo komisijoje dirba 20 žmonių, todėl abiturientai turi laukti apie tris valandas, kad galėtų atiduoti prašymus.

Šiemet būsimieji pirmakursiai bendrajame priėmime gali pildyti prašymą dalyvauti konkursuose ne tik į universitetus, bet ir į kolegijas. "Praėjusiais metais į kiekvieną kolegiją prašymą reikėjo nešti atskirai", – teigė J.Bukantis.

Brangiausios studijų programos – menai ir orlaivių pilotavimas – abiturientams, ketinantiems studijuoti savo lėšomis, metams kainuos 18 800 litų. Pigiausios – istorija, edukologija – apie 3 800 litų.

J.Bukančio teigimu, dažniausiai būsimieji pirmakursiai pildo prašymą, kuriame galima pateikti nuo 2 iki 16 pageidavimų, o vieną pageidavimą dažniausiai teikia ketinantys studijuoti menų srities specialybes.

Abiturientai Priėmimo komisijai prašymus gali teikti iki liepos 18 dienos 15 valandos, o stojimo rezultatus sužinos liepos 22 dieną 15 valandą.

Priėmimo komisija dirba nuo 8 iki 16.30 val.


Prašymo dalyvauti konkursuose kaina:

1 pageidavimas – 80 Lt

Nuo 2 iki 16 pageidavimų – 150 Lt

Nuo 17 iki 32 pageidavimų – 200 Lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų