Jubiliejinę Jūros šventę jau puošia burlaiviai

  • Teksto dydis:

Šiemet Jūros šventės dienomis Klaipėdoje vieši buriniai laivai iš keturių šalių.

Įspūdingiausias ir didžiausias burlaivis „Gloria“ iš Kolumbijos, priklausantis šalies karinėms jūrų pajėgoms, į Baltijos jūrą atplaukė pirmą kartą. Kvapą gniaužiantis įplaukimas pro uosto vartus, ne vieną privertė nubraukti susižavėjimo ašarą. Svaiginančiame aukštyje ant rėjų stovinti  įgula, traukė kolumbietiškas dainas.

Pirmą kartą Klaipėdoje vieši  burlaivis iš Vokietijos „Santa Barbara Anna“, kuris yra, kažkada garsios, airių muzikos grupės „Kelly Family“ šeimos nuosavybė. Mokomasis burlaivis Yunyi Baltiets iš Sankt Peterburgo, su 34 „Jūrų technikos kolegijos“ kursantais, į Jūros šventę atplaukė jau antrus metus iš eilės.

Iš Lenkijos jau  atplaukė „Bonawentura“, „Bryza H“ ir „Antica“.

Aštuoni Baltijos pakrantės miestai – Klaipėda, Karlskrona, Rostokas, Ryga, Gdanskas, Ščecinas, Nystedas ir Turku – jau daugiau nei dešimtmetį įgyvendina projektą „Baltic Sail“.

Remdami tradicinį buriavimą, kaip Europos jūrinės kultūros paveldo dalį, miestai skatina ir kviečia tradicinių burlaivių ir senovinių laivų savininkus leistis į kelionę po Baltijos jūrą, aplankant ir papuošiant burėmis šiuose miestuose vykstančias jūrines šventes.

Jūros šventės renginių programa.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėburlaiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Silpnoka siemet svente.....

Pasitinkam

Pasitinkam  portretas
Juros švente su mylimiausios bako korteles logotipu centrineje gatveje:) Kaip sakant parduoti galim viska net širdi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių