Jūros šventėje laukiama Prezidento G. Nausėdos

Šiųmetę Jūros šventę globos ne tik Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, bet ir Lietuvos Respublikos Prezidentas, klaipėdietis Gitanas Nausėda. Valstybės vadovo tikimasi sulaukti Jūros šventės renginiuose šeštadienį.

Prezidentas G. Nausėda šeštadienį viešės pajūryje ir lankysis ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje.

Kurorte šalies vadovas su pirmąja ponia dalyvaus šventėje "Pasveikink jūrą Palangoje", kur susitiks su sunkiai gyvenančių šeimų vaikais, susirinkusiais iš įvairiausių Lietuvos kampelių.

Šventėje Prezidentas kvies 7–10 metų vaikus, dar niekada nemačiusius jūros, pirmąsyk su ja susipažinti.

Po šio susitikimo Prezidentas vyks į Klaipėdoje vyksiančią 60-ąją Jūros šventę.

Ankstesnieji šalies vadovai – Algirdas Brazauskas ir Valdas Adamkus savo kadencijų metais buvo nuolatiniai Jūros šventės svečiai.

Jų viešnagė šiam renginiui suteikdavo ypatingo iškilumo.

Pastaruosius 10 metų Lietuvą valdžiusi Dalia Grybauskaitė, anot Klaipėdos mero V.Grubliausko, Jūros šventėse būdavo reta viešnia, esą čia ji lankėsi gal tik keletą kartų.

Tai yra šventė visai valstybei.

"Tai yra šventė visai valstybei. Todėl aukščiausių šalies vadovų dėmesys šiam renginiui yra pirmiausia pagarba Lietuvai kaip jūrinei valstybei ir šiuo atveju, aišku, – moralinė duoklė gimtajam miestui", – Jūros šventės išvakarėse kalbėjo V.Grubliauskas.

Prezidentas G.Nausėda dalyvaus tradicinėje vainikų žuvusiesiems jūroje nuleidimo ceremonijoje.

Šalies vadovas kartu su jūrinių įstaigų, organizacijų ir jūrinių bendrovių atstovais, taip pat Klaipėdos meru Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivu "Aukštaitis" šeštadienį prieš vidurdienį išplauks į jūrą pagerbti tų, kuriuos pasiglemžė stichija.

Šventės organizatoriai primena, jog visiems, kurie neras galimybių plaukti į šią jautrią pagerbimo ceremoniją, siūloma pasinaudoti šiuolaikinėmis technologijomis ir internete stebėti tiesioginę transliaciją iš karo laivo "Aukštaitis".

Beje, šiemet savo pagarbos ženklą – vainiką žuvusiesiems jūroje iš sraigtasparnio nuleis ir Karinių oro pajėgų pilotai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Dirba žmogus intensyviai, nuo kadencijos pradžios .Matosi, kad pirmiausia susipažįsta su savo šalies struktūrom,komanda buvuse.Manau veiksnus bus prezidentas ,nebus marionetė.

Stebėtojai

Stebėtojai portretas
Jie ne eksperimentinės žiurkės, kad stebėti.

as

as  portretas
ale kodėl dauguma pusdurniu komentuoja?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių