Pereiti į pagrindinį turinį

Jūros šventės mugėje – kvapų ir skonių gausa

2023-07-21 13:00

Šiam savaitgaliui į pajūrį suvažiavo visi Šiaurės ir Vakarų Lietuvos aludariai, duonos kepėjai ir lietuviškų lašinukų gamintojai. Jūros šventės mugėje pirkėjus viliojo įvairiausi kvapai.

Mugėje, kuri šiemet įsikūrė Danės krantinėje ir Šiaurės rage, šventės svečiai būriavosi jau nuo vidurdienio.

Žmonės čia ieškojo juvelyrinių dirbinių dovanoms, matavosi vasariškus apdarus, daug kas dairėsi į ukrainietiškas vyšyvankas, kuriomis prekiavo iš Kyjivo, Dniepro ir kitų Ukrainos miestų į Lietuvą nuo karo pabėgusios ukrainietės.

Šiais metais, be ukrainietiškų siuvinėtų drabužių, buvo galima rasti ir kitų šalių tautinio paveldo produktų.

Mugėje siūloma paragauti gruziniškos duonos ir kepinių.

Latviai atsivežė į mugę latviškų sūrių ir duonos. Latviai mėgino nukonkuruoti savotiškais skoniais lietuvių aludarių produkciją.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šį kartą apstu Biržų, Pasvalio, Panevėžio, Laukuvos bravorų produkcijos. Alaus litro kaina mugėje svyruoja nuo penkių iki šešių eurų. Siūloma paragauti dobilų ar net aviečių alaus.

Klaipėdiečiai lankytojus viliojo rūkytomis žuvimis – rūkomų karšių, skumbrių, ungurių kvapai Šiaurės rago krantinę buvo užlieję jau nuo ryto.

Pirkėjai dairėsi tradicinių patiekalų – rūkytų lietuviškų kumpių, lašinukų ar rūkytų dešrelių.

Krantinėje kvepėjo čia pat ant žarijų ruošiamais patiekalais.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šašlykų porcija kainavo 10 eurų, karkos ar šonkaulių porcija – 9 eurai, vištienos sparnelių porcija – 4 eurai, kepta duona su sūriu – 5 eurai, keptos bulvytės su dešrele – 7 eurai.

Mugėje savo produkcija prekiavo tautodailininkai, medžio drožėjai, molio ir porceliano meistrai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų