Verti savo vardo: jūrų kadetai pademonstravo ištvermę

Klaipėdos jūrų kadetai parodė esantys verti šio vardo. 5–8 klasių mokiniai kaip lygūs su lygiais dalyvavo tradiciniame nakties žygyje "Klaipėdos sukilėlių keliais", skirtame 1923 m. krašto prijungimo prie Lietuvos karinei akcijai paminėti.

Tarp 3 tūkst. žygeivių būrio tradiciniame pėsčiųjų nakties žygyje "Klaipėdos sukilėlių keliais", skirtame Lietuvos kariuomenės 30-mečiui, dalyvavo ir 31 jūrų kadetas (iš jų – aštuonios mergaitės).

Visą 25 km maršrutą sėkmingai įveikė 22 vaikai, žygį nutraukė tik viena mergaitė.

Visiems žygio dalyviams įteikti diplomai ir 4-ojo laipsnio medaliai.

"Žmonių buvo keli tūkstančiai, labai geras jausmas. Per visą maršrutą nebuvo nė minutės, kad gailėčiausi ryžęsis šiam žygiui, nors, nuėjus gal 10–12 km, apėmė nuovargis, bet paskui įsijungė tarsi antrasis kvėpavimas", – kalbėjo aštuntokas Titas.

"Man tai buvo naktis baisiausia, bet nuėjau iki galo. Ne visiems tai pavyko. Dalis vaikų pasuko kiek kitu keliu ir truputį pasiklydo, labai pavargo, tai paskui juos parvežė namo", – pasakojo penktokas Dominykas.

Ištvermė: didžioji dalis kadetų kartu su suaugusiais žygeiviais naktį įveikė 25 km atstumą nuo Gargždų iki Klaipėdos. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

"Įsitikinome, kad vaikų ištvermė ypač gera. Pradžioje dar buvo abejojančiųjų, ar dalyvauti žygyje, bet tie, kurie ryžosi, pasirodė itin puikiai", – džiaugėsi kartu su vaikais žygiavęs instruktorius Raimondas Praleika.

"Nors iš pradžių galvojome, kad penktokų gal įtraukti į žygį nereikėtų, tačiau pasirodė priešingai. Po žygio jie pareiškė, kad pasiryžę Klaipėdos sukilėlių keliais eiti ir kitais metais", – sakė Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos direktoriaus pavaduotoja Eglė Liaučienė.

Šiame žygyje kartu dalyvavo ir nemaža dalis kadetų tėvelių.

Įvertinimas: mokiniams, sėkmingai įveikusiems maršrutą, įteikti diplomai ir 4-ojo laipsnio medaliai. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Tai rodo, kad mokyklos ir jų vaikų reikalai jiems rūpi, o tai labai stiprina mokyklos bendruomenę.

Anot mokyklos vadovybės, tėveliai yra labai aktyvūs, dalyvauja mokyklos veiklose, bendrose sporto varžybose.

Dabar vaikai ruošiasi iškilmingam Vasario 16-osios paradui, kuriame žygiuos kartu su Klaipėdos karine įgula.

"Mokykla nauja, todėl tai buvo iššūkis ne tik vaikams, bet ir mums, mokytojams. Per gana trumpą laiką vaikai sutvirtėjo. Džiaugiamės tuo augimu. Pradžioje buvo nuostata, kad tėvai, kurie nesusitvarko su savo vaikais, atiduos juos į mūsų mokyklą ir mes išmokysime juos disciplinos, bet paaiškėjo, kad kai kuriems vaikams pas mus ne vieta. Teko su jais atsisveikinti, o su kitais pačių tėvų, instruktorių ir mokytojų dėka pasiekėme neblogų rezultatų", – tvirtino E.Liaučienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Linkiu , kad moksleiviai turėtų vertus pedagogus, garsius kapitonus, iš visos širdies linkiu jiems ištvermės. Bendradarbiaukite su LAJM.

Siulau

Siulau portretas
Ne visi vaikai nori buti BARBEMIS, sokejais,muzikantais...Sie vaikai yra stiprus,ryztingi,sportiski.Saunuoliai ...Tik jiems reikia ir pramogu ,ne vien lakstyti po miskus.Patys perkasi brangius batus[kaina 100-150 euru] ,labai reikia jiems paramos...Jei kas galetu uzpirkti vaikams batus butu didele vaikams parama..Tai busimieji Lietuvos karininkai...

kaunietis

kaunietis portretas
saunuoliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių