Kairių miške – sąvartynas: teršėjai krauna padangų bokštus, palieka šiukšles

Kairių pušyne staiga atsiradęs sąvartynas atima žadą. Miške gyventojai užfiksavo ne tik nemažas krūvas padangų, baldų liekanų ir kitokių šiukšlių, bet net ir gaišeną. Aplinkosaugininkai neslepia, kad pušynas neretai tampa teršėjų taikiniu, o sutvarkius šiukšlynus po kiek laiko atsiranda naujų.

Sukrovė padangų bokštus

Žmonės vis dar mėgsta senomis padangomis ar kitokiomis didesnėmis šiukšlėmis atsikratyti šį "turtą" tiesiog palikdami miške.

Tokio gyventojų elgesio pavyzdį Kairių pušyne užfiksavo dienraščio skaitytojas Kęstutis. Vyro užfiksuotuose kadruose matyti, kad laisvesni miško plotai, esantys netoli keliuko, virto tikru sąvartynu.

"Tik sutvarkė ir vėl", – situaciją įvertino Kęstutis.

Tarp medžių stiebiasi senų padangų bokštai, kai kur jos sumestos tiesiog į krūvas, taip pat matyti į baldų liekanas panašios šiukšlės, kiek tolėliau – net šuns gaišena.

Skaitytojo nuotr.

Gaudė ir kameromis

Aplinkosaugininkams tokios situacijos – ne naujiena.

Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Nerijus Pocius aiškino, kad pranešimų apie panašius atvejus gauta ir anksčiau, tuomet šiukšlynus sutvarkyti buvo pavesta miškininkams, kurie išvežė miške suverstas atliekas.

Periodiškai aplink čia esantį poligoną situaciją įvertina ir kariškiai, aptikę užterštų teritorijų jas sutvarko arba praneša aplinkosaugininkams.

N.Pociaus teigimu, kaskart gavus pranešimų ar pastebėjus tokį aplinkos teršimą bandoma išsiaiškinti niekdarius ar bent jau užkirsti kelią panašiems veiksmams ateityje.

Skaitytojo nuotr.

"Buvome rajone pastatę vaizdo kamerų. Kelis, kurie atvežė statybines atliekas, pagavome", – neslėpė N.Pocius.

Bauda – iki 6 tūkst. eurų

Pasak pašnekovo, yra pasitaikę, kai tarp miške paliktų atliekų buvo rasta dokumentų, kurie ir padėjo išaiškinti teršėjus.

Inspekcijos viršininkas pastebėjo, kad atvejų, kai žmonės neleistinais būdais atsikratydavo padangomis, buvo ypač padaugėję po Alytuje kiluso padangų perdirbimo gamyklos gaisro.

"Klaipėdos rajone visur pilna buvo privežta. Kai kurie savininkai net nežinojo – turi žemę, o sklype priversta padangų", – prisiminė N.Pocius.

Šiukšlintojai už tokius pažeidimus, atsižvelgiant į šiukšlių kiekį ir pavojingumą, gali sulaukti baudos iki 6 tūkst. eurų.

Skaitytojo nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI

XXI portretas
amzius vadinas, normaliu kameru neiperka, bijo kad premijoms nebeliks, aplinkosauga vadinas. Ar nera motyvacijos darbui? Laikas keisti vadovus, per ilgai uzsisedeje, miega siltoj vietoj.

Romas

Romas portretas
Gal mūsų partnerių amerikiečių paprašyti, kad jie per savo palydobus pažiūrėtų ? Vistiek šalia esančią Kaliningrado sritį stebi. A gaila ?

Ramass

Ramass portretas
Jus visus garazinius kurie keicia padangsas arba prekiauja padevetomis pazopinkit. Kuris is ju turi sutartis del utilizavimo? Nera sutarties , kali bauda 6000 ir garaza uzdarai. Tas pats ir su siuksliu isvezejais. Pilni skelbimai , kad uz 50 euru visa sunkvezimi isveza. Paklausi kur , sako i savartyna. O ten savartyno mokestis didesnis nei tie 50 euru. Tai kur veza viska? I miskus. Iskrato ir tiek. Turi but uz siukslinima tukstantines baudos. Vien uz nuorukos numetima ant saligatvio po stuke paisyt , gal prais noras sikt kur papuolus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių