Kairių poligono pašonėje nori statyti gyvenamąjį kvartalą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono tarybai Kairių poligono pašonėje leidus gyvenamojo kvartalo statybą ir pradėjus rengti detaliojo planavimo procedūras, imta būgštauti, kad dėl verslininkų interesų Lietuvos kariuomenė gali netekti strategiškai svarbaus objekto.

Buvusi krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė tvirtina, kad leidus gyvenamųjų namų statybas prie poligono programuojamas kariškių ir vietos gyventojų konfliktas, o šitaip, negalint Kairių poligono atimti tiesiai, bandoma tai padaryti aplinkiniu keliu.

Planuojamomis statybomis nepatenkinta ir Krašto apsaugos ministerija (KAM), rašo dienraštis "Lietuvos žinios". KAM vardu praėjusio mėnesio pabaigoje rajono merijai viceministras Ramūnas Usonis išsiuntė raštą, kuriame apgailestavo, kad derinant procedūras dėl statytų buvo apeinama KAM.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas "Lietuvos žinioms" pabrėžė, kad neketinama nei mažinti poligono, nei riboti pratybų intensyvumo, ir gyvenamųjų namų statybas šalia poligono vertina skeptiškai.

KAM informuoja, kad 2012 metų rudenį Klaipėdos rajono taryba patvirtino karinio poligono kaimynystėje esančių 15 žemės sklypų detaliojo plano koncepciją, kurio esmė - keisti žemės naudojimo paskirtį ir gauti leidimą vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų statyboms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasipiktines

Pasipiktines portretas
Klausyk tu zmogau ,"Teisingai", ka tu kledi atsisedes. Nejaugi tu gyveni su roziniais akiniais? Juk poligonas reikalingas, salia miesto yra kur treniruoti ir mokinti kareivius, o ivykus Klaipedos apgulciai mes visada turesim stipresni uznugari nei be poligono, jo ginklu sandeliu, amunicijos, bei atsargu. Ir tai tu noretum padaryti del to, kad kazkoks pilvotas verslininkas susikrautu turtus, pastatytu nekokybiskus namus. Tau juk jokios naudos. Tik kenki Klaipedai ir jos gerovei. Juk pakeliui vaziuojant i poligona apsizvalgyk kiek yra plotu nepanaudotu prie miegamuju rajonu. Nesupranta zmogus ir sapalioja. Jis gal but turi nuoskauda pabuvojes poligone (tarnaves) jis ten svelniai tariant kariuomenes pastumdeliu buvo (duxeliu), del to laiko pykti ir padetu parasa i peticija, kad tik pakenkti. Skurdaus vidaus kaikurie musu lietuvaiciai, pavydas, blogo linkejimas, dziaugsmas kai kaimynui nelaime... Ziurint placiau tai ne zmones kalti, o aplinka bei tvarka kurioje mes uzaugome. Visuomene...

absurdas

absurdas portretas
visiska nesamone statyti namus salia poligono kad pasipiktine bus naujakuiriai tai 100%.

teisingai

teisingai portretas
Varyt lauk saldafonus iš reakriacinės zonos, kaip sovitiniai užgrobė visuomenės teritoriją , taip ir liko. Kairiai žmonėms.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių