Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdinės mišios – tuščiose bažnyčiose: tikintieji jose galės dalyvauti virtualiai

2020-12-15 10:30

Panašu, kad kalėdinės mišios pirmąkart istorijoje vyks tuščiose bažnyčiose. Pratęsus karantiną bet kokie susibūrimai draudžiami. Taigi per šventines pamaldas kunigai šventyklose bus vieni, o tikintieji jose galės dalyvauti tik virtualiai. Analogiška situacija buvo ir pavasarį per Velykas.

Kartojasi: šventinės mišios, kaip ir per pavasario karantiną, vyks be tikinčiųjų, tuščiose bažnyčiose.
Kartojasi: šventinės mišios, kaip ir per pavasario karantiną, vyks be tikinčiųjų, tuščiose bažnyčiose. / L. Steponavičiaus nuotr.

Lapkričio 7-ąją, kai vėl buvo paskelbtas karantinas, laikyti mišias, dalyvaujant tikintiesiems, nebuvo uždrausta.

Tada Lietuvos vyskupai, reaguodami į susiklosčiusią epidemiologinę padėtį ir perimdami kaimyninių šalių patirtį bei atsižvelgdami į svarbų tikinčiųjų poreikį dalyvauti pamaldose bei priimti sakramentus, nusprendė, kad "kol galios Vyriausybės paskelbtas karantinas, mišios bus aukojamos ribojant tikinčiųjų skaičių".

Po pastarojo Vyriausybės sprendimo, nusprendus griežtinti karantino sąlygas, panašu, šventinės mišios vyks tuščiose bažnyčiose, kaip tai buvo pavasarį per Velykas.

"Elgsimės taip, kaip nurodė Vyriausybė ir kaip paskelbs vyskupas. Panašu, kad pas mus kalėdinės mišios vyks tuščiose bažnyčiose, taip bus ir visame pasaulyje", – teigė Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos klebonas Vladas Gedgaudas.

Tikintieji raginami mišiose dalyvauti likus namie, naudojantis šiuolaikinėmis komunikacijomis.

"Kviečiame nesiliauti nuoširdžiai Dievui užtarti vieni kitus: palaikyti malda ligonius, prašyti stiprybės medikams, slaugytojams ir visiems, kurie valstybėje priima sprendimus bei užtikrina sklandų mūsų visuomenės gyvenimą", – dar lapkritį į tikinčiuosius kreipėsi Lietuvos vyskupai.

Vyskupų ganytojiškajame laiške "Kalėdų belaukiant" rašoma, kad viruso grėsmė verčia susimąstyti apie gyvenimo prasmę ir trapumą, apie visuomenės solidarumo ir savitarpio pagalbos reikšmę.

"Negalime slėpti – asmeniškai kiekvienam tai sunkus laikas. Jaučiamės nesaugūs, persekioja nerimas dėl ateities, dažnas išgyvena bendrystės stoką. Tačiau, kaip žmonijos istorinė patirtis rodo, kiekvienoje krizėje slypi ir naujos galimybės. Tikime, kad pasaulį šios pamokos teigiamai veiks ir įveikus pandemiją", – rašoma Lietuvos vyskupų laiške tikintiesiems.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų