Keisti padangų – orams šylant

Vairuotojai raginami keisti vasarines padangas į žiemines, nors meteorologai prognozuoja itin šiltus orus trims artėjančioms lapkričio savaitėms.

Vairuotojai raginami keisti vasarines padangas į žiemines, nors meteorologai prognozuoja itin šiltus orus trims artėjančioms lapkričio savaitėms.

Prievolė svarbesnė už šilumą

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis tikino, kad prievolė pasikeisti vasarines padangas į žiemines galioja net ir tuomet, kai žiema net nekvepia.

"Čia ne Vokietija, kur nėra tokių apribojimų. Kiek pamenu, ten galioja taisyklė, kad automobilio padangos turi atitikti oro sąlygas, tačiau griežtų nurodymų nėra, kada keisti automobilio ratus", – šmaikštavo V.Pumputis.

Kelių eismo taisyklės Lietuvoje nuo lapkričio 10-osios iki kovo 31 d. draudžia eksploatuoti lengvuosius automobilius su vasarinėmis padangomis.

Dygliuotas padangas įsigijusieji stebisi, kad teks montuoti jas, nors už lango teigiama temperatūra.

Hidrometeorologinės tarnybos Jūrinių prognozių centro vedėjas Lionginas Pakštys tikino, kad šilti orai išsilaikys net iki lapkričio 20-osios.

"Žiemos ženklų dar nematyti. Laikysis permainingi, vėjuoti, tačiau šilti orai. Aukščiausia temperatūra sieks 10 laipsnių šilumos, ir sniego pajūryje dar neturėtume sulaukti", – tikino L.Pakštys.

Užuomaršoms gresia baudos

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas V.Pumputis tikino, jog dažniausiai šaltukas paspaudžia netikėtai, todėl vairuotojai neturėtų aimanuoti, kad privalo pasikeisti padangas.

"Juk ir žiemą pasitaiko teigiamų temperatūrų. Padangų dilimas pastebimas tik tuomet, kai temperatūra pakyla aukščiau 15 laipsnių. Esant žemesnei, nors ir teigiamai temperatūrai, padangos ne taip greitai dėvisi", – aiškino V.Pumputis.

Specialisto manymu, pats pavojingiausias laikotarpis būna tuomet, kai termometro stulpelis vos persirita į minuso padalą.

"Pavojingiausias vairavimas, kai yra plikšala. Vairuotojai dar būna įpratę važiuoti greičiau. O tuomet, kai automobilis, važiuodamas šlapiu asfaltu, užvažiuoja ant apledėjusios dalies, būna pats pavojingiausias. Statistika rodo, kad žiemos pradžioje įvyksta daugiausia avarijų", – pabrėžė V.Pumputis.

Po lapkričio 10-osios vis dar važinėjant vasarinėmis padangomis, galima sulaukti įspėjimo arba baudos nuo 20 iki 40 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idiotizmui nera ribu

Idiotizmui nera ribu portretas
Tarybiniais laikais dauguma vazinejo vasarinemis ir kaskaip viskas gerai buvo.

ponia

ponia portretas
tikriausiai nuo gruodzio 1d.tureciau paltuka pakeisti i kailinukus ,pirstines,stora salika uzsivynioti, ir veltinukus,nesvarbu kad lauke pliusine temperatura. prakaituokime!irgreitai bekime iBISONa pirkti kas dar neturime tai nusprende PROFESORIUS arbakaip megsta sakyti mokslininkai!!!!!

rms

rms portretas
Tokius profesorius i pensija isleisti. Kam skirta oru prognoze? Gal ponas profesorius palygintu zieminiu ir vasariniu padangu stabdymo kelia esant +10? Gal palygintu dar su dygliuotomis? Negaliu klausytis tokiu marazmu. Padarytu pagal oro salygas ir viskas, dabar turi vazinet 2-3 savaites su zieminemis bereikalo. Tausokim gamta, taupykim kura ir kelio danga. Is principo nesikeisiu kol nebus +5 ir maziau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių