Kelionė autostopu tapo retenybe

Išvažiuojant iš Klaipėdos retkarčiais vis dar galima pamatyti žmones, laikančius į viršų iškeltą nykštį ir laukiančius sustosiančios mašinos. Tačiau uostamiestyje važiuojančiųjų autostopu per dešimtmetį ženkliai sumažėjo. Dabar pakeleivius vairuotojai paima ne nuo kelkraščio, o su jais iš anksto susisiekia mobiliųjų telefonų programėlėmis.

Dar maždaug prieš dešimt metų keliauti autostopu buvo populiaru, tačiau šiandien šį kelionės būdą pakeitė mobiliosios programėlės. Jomis galima surasti vairuotojus, keliaujančius į tinkamą pusę.

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadybininkė Jurgita Neniškienė patikino, kad ji prisimena, kaip anksčiau autostopu dažnai keliavo ne tik klaipėdiečiai, bet ir turistai.

Šiuo metu, kiek bendraujame su turistais, niekas nesidomi tokiomis kelionėmis ir negirdime, kad kas nors pasakotų, jog atvyko autostopu.

„Tikrai buvo labai populiaru „tranzuoti“, sulaukdavome daug klausimų apie populiariausias autostopo vietas. Pamenu, kaip žymėjome žemėlapiuose, kur dažniausiai paima pakeleivius. Tai, kiek pamenu, buvo netoli Šilutės plente esančio prekybos centro“, – pasakojo J. Neniškienė.

Dabar norinčiuosius keliauti autostopu šalia kelio išvysti pavyksta retai.

„Šiuo metu, kiek bendraujame su turistais, niekas nesidomi tokiomis kelionėmis ir negirdime, kad kas nors pasakotų, jog atvyko autostopu. Pati neseniai važiavau ir pamačiau asmenį, kuris netoli miesto ligoninės bandė sustabdyti automobilį. Žmonės gal kartais ir keliauja taip, tačiau tokie atvejai veikiausiai pavieniai“, – teigė vadybininkė.

Tokio keliaujančiųjų srauto sumažėjimą, pasak J. Neniškienės, lėmė galimybė žmonėms dar prieš kelionę sužinoti, su kuo jie keliaus, be to, programėlėmis galima išsiaiškinti tikslų kelionės laiką, vietą, taip pat ir vairuotojo vardą, gimimo metus, telefono numerį, jo automobilio markę. Taip suplanuotos kelionės – ne tik patogesnės, bet ir saugesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių