Kiek kišenpinigių reikia Klaipėdos moksleiviams?

Tėvai turi pasirūpinti ne tik sąsiuviniais ar pratybomis – vaikams tenka skirti ir kišenpinigių. Kylant kainoms, tėvai savo atžaloms pinigų duoda vis daugiau. Kiek uostamiesčio moksleiviams pakaktų dienpinigių?

„Gilijos“ pradinės mokyklos direktorė Laura Vaitkienė pasakojo, kad mokykloje sudarytos sąlygos visiems pradinių klasių mokiniams maitintis valgykloje. Vaikai gali čia pusryčiauti, pietauti, pailgintos dienos grupės mokiniams tėvai užsako ir pavakarius.

„1–2 klasių mokiniams pietūs yra nemokami, 3–4 klasių mokiniams tėveliai įprastai užsako maitinimą iš anksto už jį apmokėdami, pietų kaina – 3,3 euro. Dauguma mokinių pietauja mokyklos valgykloje, o iš namų atsineša užkandžių. Sudaryta galimybė vaikams ir patiems nusipirkti maisto iš dienos meniu, atsiskaitant grynaisiais pinigais arba banko kortele“, – aiškino L. Vaitkienė.

„Klaipėdos“ žurnalistai apie kišenpinigius teiravosi skirtingų uostamiesčio mokyklų mokinių tėvų. Didžioji dalis pradinukų tėvų pabrėžė, jog vaikams pinigų papildomoms išlaidoms daug neduoda, nes naudojasi galimybe vaikams iš anksto užsakyti pietus mokykloje.

Progimnazijose ir gimnazijose tėvai savo atžaloms vidutiniškai savaitei skiria nuo 10 iki 15 eurų. Kai kurie pabrėžė, jog kartais tenka duoti ir daugiau pinigų, kadangi ne visų atžalos jau sugeba išmaniai paskirstyti savo išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių