Klaipėda ieško būdų spręsti patvinstančių gatvių problemą

Po didesnės liūties vis skęstanti Klaipėda ieško būdų, kaip to išvengti – galvojama probleminėse miesto vietose riboti automobilių statymą, intensyviau valyti paviršinių nuotekų tinklus.

Kaip BNS sakė Klaipėdos miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, savivaldybė turi 89 probleminių vietų sąrašą. Jame pažymėti lietaus nuotekų surinkimo tinklai, kurie yra avarinės būklės, gausiai užkemšami lapais ir dėl to nebepajėgūs veikti, arba jų iš viso nėra.

„Sutarėme, kad išsiųsime probleminių vietų sąrašą savo rangovams („Ecoservice“ ir „Klaipėdos želdiniai“ – BNS), kad jie skirtų didesnį dėmesį, matant, kokios yra oro sąlygos, tiesiog kad į tas problemines vietas budėjimo režimu pasižiūrėtų ir valytų didesniu intensyvumu“, – teigė I. Šakalienė.

Pasak jos, ketvirtadienį savivaldybės atstovai kreipėsi ir į gyventojus, prašydami patraukti automobilius iš tų vietų, kur ypač  užkemšamos nuotekų grotelės.

I. Šakalienės teigimu, dėl užstatytų automobilių nei mechanizuotu, nei rankiniu valymu dažnai nepavyksta prieiti prie šių grotelių.

„Ateityje galbūt bandysime įrengti ženklų schemas, suderintas su kelių policija, ir įsirengti ženklinimą tose vietose, kur trukdo žmonių pastatyti automobiliai, kad gal porinėmis ar neporinėmis dienomis (nestatytų automobilių – BNS), kad netrukdytų tvarkytis gatvėse“, – kalbėjo I. Šakalienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos teigimu, savivaldybė kasmet už maždaug 200 tūkst. eurų sutvarko po keturis probleminius lietaus nuotekų surinkimo objektus.

„Ateinantiems metams planuojame susiprojektuoti šešias tokias vietas, tačiau tas sąrašas netrumpėja vien dėl to, kad iš tikrųjų atsiranda naujos probleminės vietos“, – sakė I. Šakalienė.

„Nors „Klaipėdos vandenys“ iš tikrųjų daro didelius investicinius projektus, vykdo rekonstrukciją, bet statant tuos namus nebuvo suprojektuoti pakankamo pajėgumo lietaus nuotekų tinklai. Arba jie jau yra susidėvėję, bet dar turime ir vietų, kurios yra apsemiamos, nes jose iš viso nėra jokių lietaus nuotekų surinkimo tinklų“, – pridūrė ji.

Gausus lietus naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį užtvindė Klaipėdos miesto gatves, paralyžiavo automobilių eismą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

akivaizdu gi

akivaizdu gi portretas
uždrausti lietų!

Buratino investicinis projektas

Buratino investicinis projektas portretas
Naktimis jau šaltukas paspaudžia. Dienomis- audringi ir lietingi orai, Atsakingi ir rūpestingi, ruošiasi žiemai. Tik klaipėdski gudručiai nutarė atbulai gamtos dėsniams veikt. Einu prieš 2 d, per Skulptūrų parką, pliaupiant stipriam lietui, krentant lapams, ir vos nenugriuvau nuo pamatyto vaizdelio. Miesto zeldinių jaunieji natūralistai, nutarė Šimtais (gal net visu tūkstančiu) gėlyčių žiemą papuošt – žiūriu, gal koks 10 darbštuolėlių „sodina vasarines gėlytes, kišdami į didžiulę pažliugusią klombą vidury parko.Ar protingas ir leistinas toks lėšų švaistymas, juk dar išrautos gėlės būt tikę. Įdomu kiek kainavo įkurt šį Žiemos sodą po atviru dangum? Negi miestui nėra svarbesnių darbų ir nežino kur pinigus kišt?

seimunas

seimunas portretas
Pinigeliai uz gatviu valyma ir technikos aprupinima, tikriausiai, jau "isisavinti"?
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių