Sulauks atgimimo: Klaipėda rengiasi tvarkyti vasaros estradą

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje rengiamasi tvarkyti vasaros estradą – paskelbtas tarptautinis konkursas architektūriniam projektui parengti, penktadienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad pagrindiniai vasaros koncertų estrados elementai – scena, choristų tribūna su stogine bei žiūrovų amfiteatras turi būti išsaugomi ir modernizuojami. Pabrėžiama, kad pagrindinė jos paskirtis nekeičiama – tai turi būti vieta, tinkanti dainų, šokių švenčių ir kitų masinių renginių organizavimui, tačiau iš šios erdvės ateityje tikimasi gerokai daugiau funkcionalumo.

Konkurso organizavimas patikėtas Lietuvos architektų sąjungai, pasiūlymų laukiama iki lapkričio 5-osios.

„Tikimės, kad konkurse dalyvausiantys architektai pasiūlys sprendinius, kaip vasaros estradą ne tik atnaujinti, bet ir šioje vietoje sukurti gyvybingą kompleksą, kuris būtų funkcionalus ištisus metus ir išplėstų kultūros, pramogų, aktyvaus laisvalaikio, sporto, rekreacijos, turizmo paslaugų spektrą“, – sako Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Geriausiems trims projektams ketinama skirti piniginius prizus – 3,5 tūkst. eurų už pirmąją ir atitinkamai 2,5 bei 2 tūkst. eurų už antrąją ir trečiąją vietas. Su konkurso laimėtojais taip pat bus deramasi dėl projektavimo sutarties, projektavimo darbams numatoma skirti apie metus.

Amfiteatro formos vasaros estrada Klaipėdoje buvo pastatyta 1983 metais, čia daug metų rengtos dainų šventės, festivaliai, koncertai ir kiti renginiai, vyko pirmieji daugiatūkstantiniai Sąjūdžio mitingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

palaikom estrados renovacija!

palaikom estrados renovacija! portretas
pries kokius 25 metus buvau Liube koncerte. zinojau kiekviena daina atmintinai :) memories

Viola

Viola portretas
Galetu SEL prisideti,nes ten tik jo sou ir vyksta kasmet

Vytautas Lupeika

Vytautas Lupeika portretas
Pritariame labai Klaipėdos Vasaros Estrados sutvarkymo bei Išsaugojimo tikslams ! Tai jau tikrai Istorinė Klaipėdos miesto vieta irgi įranga ... Tuo tarpu irgi aukščiausios prabos Kultūrinė įstaiga dargi tarptautinio lygio ! Pagaliau Miesto valdžia priėmė teisingą ir atsakingą sprendimą : Išsaugoti ateities kartoms šį Unikalų Kultūros renginių kompleksą ! Mes - nuolatiniai Dainų ir Šokių švenčių dalyviai ir Žiūrovai-klausytojai sakome BRAVO , bravo ir VALIO !!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių