Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai atsidurs karinių pratybų epicentre

2023-07-04 07:17

Jau prasidėjusias tarptautines Specialiųjų operacijų pajėgų pratybas „Strong & United 2023“ trečiadienį bei penktadienį pajus ir klaipėdiečiai. Virš miesto skraidys naikintuvai, Dangėje plaukios karinės valtys.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kaip pasakojo Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyriaus majoras Jurgis Norvaiša, trečiadienį vyks kariškių treniruotės, o penktadienį į Klaipėdą atvyks Lietuvos ir Lenkijos Prezidentai. Gitanas Nausėda ir Andrzejus Duda dalyvaus pratybose.

„Klaipėdiečiai pamatys skrendančius naikintuvus, Dangės upe turėtų plaukioti kovinės valtys, todėl pratybos ir garso ir vaizdo prasme turėtų būti matomos tiek trečiadienį, tiek penktadienį, pratybos vyks įvairiu laiku, bet aktyvesni veiksmai numatomi apie pietus“, – paaiškino majoras J. Norvaiša.

Pratybų teritorija bus aptverta, dėl civilių saugumo prie aktyviausios pratybų vietos prieinamumas bus apribotas.

Klaipėdiečiai pamatys skrendančius naikintuvus, Dangės upe turėtų plaukioti kovinės valtys.

„Norime informuoti apie būsimas pratybas, bet nenorėtume, kad jos virstų miesto švente. Norime pranešti apie pratybas ir paraginti būti atsargiems. Be abejo, mes saugumą užtikrinsime ir nesiekiame masinti žmonių atvykti pažiūrėti reginio iš arti“, – atviravo Lietuvos kariuomenės atstovas.

Liepos 3-13 d. vyksta tarptautinės Specialiųjų operacijų pajėgų pratybos „Strong & United 2023“, kuriose dalyvauja Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos specialiųjų operacijų padaliniai.

Mokymų, kurie vyks Klaipėdoje, Vilniuje, Kazlų Rūdoje ir kitose Lietuvos vietovėse, metu bus treniruojamasi reaguoti į galimas grėsmes skirtingose situacijose. Pratybos vyks karinėse ir civilinėse teritorijose, kariai treniruosis sausumoje, teritoriniuose vandens telkiniuose, numatomi naikintuvų ir sraigtasparnių skrydžiai.

Tarptautinės Specialiųjų operacijų pajėgų pratybos „Strong & United 2023“ yra Lietuvoje vykstančio nuolatinio bendrų pratybų su sąjungininkais ciklo dalis, kuris apima visas Lietuvos kariuomenės pajėgas.

Plačiau apie būsimas pratybas uostamiestyje skaitykite rytojaus dienraštyje „Klaipėda“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų