Klaipėdiečiai pasipiktinę: atliekų išvežimą paralyžiavo pažeidėjo mašina

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečiai lieja pyktį socialiniuose tinkluose, rašo skundus savivaldybei, kad viename ar kitame daugiabučių rajone neišvežamos komunalinės atliekos. Tačiau būna ir kitokių situacijų – Sausio 15-osios gatvėje vienas gyventojas taip pastatė savo automobilį, kad atliekų išvežimas buvo visiškai paralyžiuotas kone savaitei.

Užkišo įvažą

Sausio 15-osios gatvės 17 namo gyventojai atliekų vežėjus atakavo skundais, kad jų kieme komunalinių atliekų konteineriai jau perpildyti šiukšlių.

Skundai pasiekė ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą (KRATC). Ėmus aiškintis situaciją, paaiškėjo, kodėl daugiabučių kiemas virsta šiukšlynu.

Vežėjai buvo atvykę ne vieną kartą ir bandė privažiuoti prie konteinerių. Šiukšliavežių vairuotojams ne naujiena atbuline eiga laviruoti siaura gatvele tarp sustatytų gyventojų automobilių, tačiau šįkart įvažiuoti į kiemą nebuvo įmanoma – įvaža buvo užstatyta kelių mašinų.

Gyventojai, matydami, kaip atliekų vežėjo automobilis beprasmiškai mėgina manevruoti siaurame kieme, paaiškino, kad įvažą užtvėrė jau seniai čia paliktas automobilis.

Žmonės skambino policijai, prašė surasti mašinos savininką. Tačiau visa tai negelbėjo, pareigūnų palikti lapeliai apie skirtas baudas jau nebetelpa po mašinos priekinio stiklo valytuvu – jų ten susikaupė visa krūva.

Gyventojų labai prašome neužstatyti konteinerių, nes kitu atveju nebus galima išvežti atliekų.

Trūksta sąmoningumo

"Vienas neatsakingas gyventojas pridarė bėdų ne tik šio kiemo daugiabučių gyventojams, bet ir visam kvartalui. Tvarkos privalu laikytis visiems. Negalima užstatyti įvažų į kiemus taip, kad atliekų išvežimas būtų paralyžiuotas", – sakė KRATC atstovas spaudai Arūnas Liubinavičius.

Persipildžius konteineriams, vietiniai turėjo pėdinti į kitus kvartalo kiemus ir ten išmesti savo šiukšles.

Pagal pernai patvirtintą tvarką, visos konteinerių aikštelės Klaipėdoje yra priskirtos konkrečių namų bendrijoms ir administratoriams, kurie turi pasirūpinti tvarka toje teritorijoje.

"Pirmiausia gyventojai apie panašias problemas turėtų informuoti namo atstovą, o apie neišvežtas atliekas – KRATC. Jei vežėjas laiku neišveža atliekų, kaip numatyta grafikuose, jam skiriamos baudos. Tačiau šįkart tai tikrai nebuvo vežėjo kaltė", – akcentavo A.Liubinavičius.

Arūnas Liubinavičius / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasipiktino ženklais

Kito kvartalo gyventojai, užuot džiaugęsi naujais požeminiais konteineriais, liejo pyktį, kad jų prieigose atsirado kelio ženklų, draudžiančių statyti automobilius šalia konteinerių dienos metu.

"Negana to, kad pastatė konteinerius ne ten, tai dar ir ženklus sudėjo. Kur mums statyti automobilius?" – redakcijai pyktį liejo Genadijus, išvydęs kieme ženklą, draudžiantį automobilius statyti nuo 8 val. ryto iki 18 val. vakaro.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus, šalia konteinerių pastatyti ženklai, draudžiantys stovėti nustatytu laiku, priderinti prie vežėjų darbo grafiko. Mat į aikšteles surinkti išrūšiuotų plastiko, popieriaus, stiklo ar komunalinių atliekų skirtingu dienos laiku atvažiuoja bent kelios mašinos.

"Žinoma, naktį žmonės gali statyti automobilius. Tam ženklai ir yra, kad dieną vežėjai galėtų laisvai privažiuoti prie konteinerių. Todėl dėl jų pačių gyvenimo kokybės gyventojų labai prašome neužstatyti konteinerių, nes kitu atveju nebus galima išvežti atliekų", – kalbėjo A.Liubinavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Jai del kiekvieno durnio kuris nesugeba zmoniskai pasistatyti automobilio turetu stumdyti konteinerius tai ne tik nenurinktu keliu konteineriu per savaite bet aplamai visas miestas skestu siukslese

Anonimas

Anonimas portretas
geda del netvarkos ir neprieziuros

As

As portretas
Tai , pilicijai paskambinti, kad susisiektu su masinos savininku, kad patrauktu auto?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių