Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai pigiau mokės už verslo liudijimus

2010-10-29 05:00
Atpigo: smulkieji verslininkai pigiau mokės už kai kurių veiklų verslo liudijimus.
Atpigo: smulkieji verslininkai pigiau mokės už kai kurių veiklų verslo liudijimus. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Kitąmet smulkieji verslininkai už verslo liudijimus mokės pigiau. Uostamiesčio taryba vakar patvirtino naujas jų kainas.

Nustatydama verslo liudijimų kainas, savivaldybė išsiaiškino, kurios veiklos populiariausios. Atsižvelgiant į tai, ir buvo mažinamos jų kainos.

Kitąmet verslo liudijimų nepopuliariausioms veikloms kaina sumažinta iki 120 litų. Tiek verslo liudijimai kainuos maždaug 30 proc. veiklos sričių iš 98, kurios yra patvirtintos.

Penktadaliui veiklos sričių mokestis bus sumažintas perpus – iki 720 litų.

Populiarias paslaugas teikiantys verslininkai už verslo liudijimą ir kitąmet turės mokėti po 1440 litų. Tačiau kai kurioms iš paslaugų bus taikomos nuolaidos, o liudijimai kainuos po 1000 litų.

Tam tikros socialinės grupės sulauks ir lengvatų.

Bet koks verslo liudijimas perpus pigiau kainuos neįgaliesiems, pensininkams, daugiavaikiams tėvams, neįgalų vaiką ar įvaikį auginantiems klaipėdiečiams, moksleiviams studentams, bedarbiams.

Trečdaliu pigesni verslo liudijimai bus asmenims, kurie laikotarpiu, kuriam įsigyjamas verslo liudijimas, gauna su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių pajamų.

Pirmąjį šių metų pusmetį uostamiestyje išduota 4500 verslo liudijimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų