Klaipėdiečiai reikalavo ministrų atsistatydinimo

Atgimimo aikštėje penktadienį skambėjo plaktukų pokšėjimas – kaldami vinis į simbolinį kubilą klaipėdiečiai reiškė nepasitenkinimą dabartinę valdžia.

Į surengtą protesto akciją-mitingą „Klaipėdietį, įkalk vinį į kubilą!“ susirinko keliasdešimt žmonių. Daugiausia iš jų buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai, kuri ir organizavo šį renginį.

Vinis į kubilą kalė Vyriausybė nepatenkinti ir jaunuoliai, ir pensininkai. Kai kurie iš jų vos nesusižalojo pirštų, nes plaktuku nepataikė į vinį.

Per keliolika minučių į kubilą buvo įkalta keliasdešimt vinių. Viena iš jų buvo stebėtinai ilga. Ją atsinešė ir įspūdingo dydžiu plaktuku įkalė su medikais dėl savo vaiko mirties bylinėjęsis Antanas Rumša.

Protesto akciją stebėjo nemažai pro šalį ėjusių užsieniečių, kuriems šis mitingas tapo atrakcija, tad jie išsitraukė vaizdo kameras ir ėmė filmuoti.

Į mitingą susirinkę žmonės audringai pritarė paskelbtai rezoliucijai. Ja reikalaujama, kad per 48 valandas po šios akcijos atsistatydintų Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius, finansų ministrė Ingrida Šimonytė bei socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Jų atsistatydinimo reikalaujama, nes esą jie kalti, kad skursta Lietuvos žmonės, nenori girdėti ir spręsti piliečių problemų, bedarbiais pavertė daug klaipėdiečių, dėl jų emigravo nemažai žmonių, jie esą kenkia ir nemyli Lietuvos.

Rezoliucija mitingo dalyviai paskelbė, kad šie trys politikai ir jiems pritarianti Seimo valdančioji dauguma yra nepageidaujami Klaipėdoje ir visoje Lietuvos teritorijoje.

Mitinguotojai garsiai, bet ne asmeniškai, pakvietė Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę paleisti ministrų kabinetą ir formuoti naują Vyriausybę, jei neatsistatydins A.Kubilius, I.Šimonytė ir D.Jankauskas.

Tokios protesto akcijos penktadienį vienu metu vyko dešimtyje šalies miestų.  


Šiame straipsnyje: mitingasprotesto akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių