Klaipėdiečiams nerimą kelia seni medžiai: ar atlaikys rudenines audras?

Klaipėdiečiams nerimą kelia seni ir neprižiūrimi medžiai, dėl kurių savivaldybę užplūdo miestiečių laiškai. Gyventojai baiminasi, kad kai kurie mieste augantys medžiai gali neatlaikyti artėjančių rudeninių audrų.

Įspėjo dėl grėsmės

„Smilgų gatvėje auga seni neprižiūrimi medžiai, dvi tuopos ir beržas, kurių aukštis siekia keliasdešimt metrų. Papūtus kiek stipresniam vėjui, jie skleidžia garsą, traška, tik laiko klausimas, kada jie nuvirs. Prašau kiek galima greičiau juos išgenėti ar nupjauti, nes užvirtus ant mano gyvenamojo namo, kuriame gyvena du mažamečiai vaikai, pavojus kiltų jų sveikatai ar net gyvybei. Taip pat medžiai gali pridaryti labai didelių nuostolių, auga šalia dviejų gyvenamųjų namų, šalia stovi automobiliai“, – savivaldybei skundėsi klaipėdietis.

Jau dvi savaites miestiečiai pro daugiabučio langus žiūri ir į Rumpiškės gatvėje gulintį medį.

„Guli medis Rumpiškės gatvėje. Labai daug nukritusių šakų“, – kitą skundą pateikė šios gatvės gyventoja.

Gyventojai iš Paribio gatvės taip pat nerimastingai dairosi į tris nudžiūvusius medžius.

„Du iš jų yra brandūs ir dideli. Esant vėtrai jie gali užvirsti ant kelio ir sukelti nelaimę“, – pranešė vietos gyventojas.

Važiuos tikrinti

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Edita Valiūnienė patikino, kad gyventojų skundų dėl medžių šiuo metu susikaupė tikra šūsnis.

„Kitą savaitę teks važiuoti per visus taškus, apie kuriuos pranešta savivaldybei, ir įvertinti situaciją. Į pranešimus tikrai reaguojame, bet tai nereiškia, kad medis bus nukirstas jau kitą dieną. Kiekvieną reikia įvertinti, vienur pakanka pagenėti, kitur jau reikia šalinti visą kamieną. Tačiau prieš tai turime gauti leidimą kirsti medį, visa informacija apie tokius leidimus yra skelbiama savivaldybės tinklalapyje, gyventojai gali su ja susipažinti“, – paaiškino E.Valiūnienė.

Ten, kur tikrai reikia pjauti, atsiranda medžių saugotojų. Apsikabina ir saugo.

Išvirto akacija

Rumpiškės gatvėje paliktas medžių šakas savivaldybė jau nurodė rangovui surinkti ir išvežti.

Medžių priežiūrą mieste vykdančios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ vadovas Gediminas Valašinas patikino, kad šakos iš Rumpiškės gatvės bus išvežtos pirmadienį.

Gediminas Valašinas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Ten buvo išvirtusi akacija, kuri jau sutvarkyta, pavojaus nekelia, liko tik šakas išvežti. Tame kvartale daug šakų, vežame iš eilės“, – paaiškino G.Valašinas.

Miestą prižiūrinčios bendrovės medkirčiai darbų imasi tik gavę savivaldybės nurodymą.

„Saviveikla negalime užsiimti. Turime gauti nurodymą. Tačiau daug skundų būna ir nepagrįstų. Randame visiškai sveiką medį. Ten, kur tikrai reikia pjauti, atsiranda medžių saugotojų. Apsikabina ir saugo. Pirmiausia mieste turi būti saugu. Mes nepuolame pjauti ir rauti. Bet po kiekvienos audros randame išvirtusių iš šaknų medžių ar nulūžusiomis šakomis“, – sakė G.Valašinas.

Įmonės darbuotojai per savaitę gauna ne vieną užduotį, susijusią su medžiais.

„Kitąkart visą dieną sugaištame, kol vieną tuopą nukertame. O plonų medžių šalinimas ilgai neužtrunka, viskas nuo situacijos priklauso“, – paaiškino G.Valašinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko bijoti?

Ko bijoti? portretas
Juk turim toookią valdžią... Valdžia neleis audroms vartyti medžių.

pietietis.

pietietis. portretas
nagi pririskite prie probleminiu medziu zaliuosius- atlaikys audras ,kaip kazin ka.

sukaktis

sukaktis portretas
kažkada miesto tvarkytojai pažadėjo sutvarkyti klevus Verpėjų g., nes jų šakos remiasi į elektros laidus arba yra aplūžę nuo senesnių audrų. Pasakė, kad sutvarkys kai baigsis paukščių perėjimo metas. Tai va, jau dveji metai spėjo praeiti.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių