Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečių patirtis: vaikai koncertuose nepageidaujami

2012-11-27 11:02
Klaipėdiečių patirtis: vaikai koncertuose nepageidaujami
Klaipėdiečių patirtis: vaikai koncertuose nepageidaujami / Vytauto Petriko nuotr.

Į vakarinius renginius vaikai neįleidžiami. Artėjant didžiosioms metų šventėms tokioje situacijoje atsiduria ne viena šeima, išsiruošusi į koncertą su mažamečiais.

Nemaloni patirtis

Klaipėdietė Lina savaitgalį su ikimokyklinio amžiaus vaiku susiruošusi į koncertą buvo nemaloniai nustebinta. Moteris tikino, kad bilietų pardavėjų tinklalapyje rado paaiškinimą, kad vaikui iki 6 metų bilieto nereikia.

Tačiau atėjus į koncertą vienoje Klaipėdos salių jos nenorėjo įleisti. Paaiškėjo, kad į vakarinius koncertus vaikams iki 6 metų lankytis draudžiama. Į renginį moteris pakliuvo tik po didelių vargų.

„Dabar bilietų pardavėjai vėl rašo, kad į M.Mikutavičiaus koncertą kviečia ir su vaikais iki 6 metų amžiaus, bet jau turiu patirtį, kad nuėjusi geriausiu atveju sulauksiu nemalonių pastabų, blogiausiu – teks grįžti namo nieko nepešus“, – įsitikinusi Lina.

Žiūrovai diktuoja sąlygas

Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė patvirtino, kad į vakarinius renginius vaikai iki 6 metų neįleidžiami. Tokia praktika esą taikoma visur.

Teigiama, kad yra renginiai visai šeimai, paprastai jie vyksta sekmadieniais, į juos gali ateiti visokio amžiaus vaikai. O vakariniai renginiai – rimti koncertai.

„Vaikučiai tam neparengti ir susilaukiame labai daug pastabų iš tų žmonių, kurie perka bilietus, moka pinigus, o per koncertą šalia kažkas triukšmauja. Ne visi vaikai sėdi kaip peliukai. Didžioji jų dalis nemoka elgtis. Ko norėti, juk jie vaikai“, – teigė D.Žičkuvienė.

Reikalavimas neįleisti vaikų yra taikomas Koncertų salės renginiams. Kiti organizatoriai, kurie tik nuomojasi salės patalpas, kai kuriais atvejais žiūrovų amžiaus neriboja.

Atviri visiems

Žvejų rūmų direktorius Alvydas Lenkauskas tikino, kad vaikų apsilankymo vakariniuose renginiuose neriboja. Būna vienintelis klausimas: ar reikia vaikui pirkti bilietą.

„Mes su amžiaus cenzūra renginiuose nesusidūrėme. Vaikai, žinoma, neleidžiami į renginius, ženklintus S raide. Bet tokių per metus būna koks vienas. Žvejų rūmai atviri visiems“, – tikino A.Lenkauskas.

Klaipėdos arenos direktorė Jolita Krickė taip pat teigė, jog į vakarinius renginius su tėvais atėję vaikai įleidžiami.

„Mes patys, arenos administratoriai, niekada nesprendžiame nei amžiaus cenzo, nei kas bus įleidžiamas nemokamai. Dar nėra buvę renginio, kad arenoje vaikai būtų nepageidaujami. Galbūt pas mus renginių formatas yra kitoks, gal vieta, nes čia – arena, ji yra didelė“, – svarstė J.Krickė.

Pernai per krepšinio čempionatą arenoje pabandyta įrengti laikiną vaikų kambarį, kad jie ten būtų užimami, kol vyksta varžybos. Bet šiuo kambariu naudojosi nedaug kas. Tad šios idėjos teko atsisakyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų