Klaipėdietės istorija kaitina kraują: policininkų aplaidumas padėjo sklisti virusui?

  • Teksto dydis:

Klaipėdietės papasakota istorija apie pareigūnų elgesį, atvykus malšinti tarp sutuoktinių kilusio konflikto, kaitina kraują. Panašu, kad atidumo pritrūkę pareigūnai ne tik patys galėjo užsikrėsti COVID-19, bet ir galėjo sąlygoti viruso plitimą kaimynų šeimose bei komisariate.

Apie antradienį Šilutės rajone, Šylių kaime atsitikusį įvykį dienraščio „Klaipėda“ korespondentams papasakojo iš šio kaimo kilusi, dabar uostamiestyje gyvenanti moteris. Ji daugelį šios istorijos detalių sužinojo iš pagrindinių veikiančiųjų asmenų anūkų, kurie dabar gyvena užsienyje ir su klaipėdiete bendrauja socialiniuose tinkluose.

Antradienį tarp garbaus amžiaus Šylių kaime gyvenančių sutuoktinių įvyko konfliktas. Vyras ir moteris tądien girtavo, turimais duomenimis, vyras neseniai buvo grįžęs iš Klaipėdos, kur jam atlikta klubo sąnario keitimo operacija.

Įkaušę sutuoktiniai susivaidijo ir susimušė, šių grumtynių metu vyrui lūžo koja, jam buvo sukruvintas veidas.

Malšinti sutuoktinių konflikto buvo iškviesti Tauragės apskrities Šilutės rajono policininkai.

Pasak šią istoriją papasakojusios klaipėdietės, lovoje gulintis vyras buvo sužalotas, o jo veidas – kruvinas, tačiau policininkai greitosios medicinos pagalbos neiškvietė. Be to, jie net teoriškai nepasidomėjo, ar vyras nejaučia kokių požymių, iš kurių būt galima nuspėti, kad žmogus yra užsikrėtęs koronavirusu.

Kitą dieną į minėtą sodybą atvažiavo greitosios medicinos pagalbos ekipažas. Nukentėjusiajam skaudėjo lūžusią koją. Jis buvo išgabentas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Ten buvo paimtas mėginys, o bene po dienos patvirtinta, kad šis žmogus infekuotas COVID-19. Beje, bendraudamas su artimaisiais, jis prisiminė, kad dar tada, kai jis gulėjo ligoninėje po sąnario transplantacijos, jam skaudėjo gerklę, pasireiškė pirmieji infekcijos sukeltos ligos požymiai. Todėl spėjama, kad jis ligą parsivežė iš tos pačios ligoninės, kur jam buvo atlikta operacija.

Kai apie senelio ligą tapo žinoma ir užsienyje gyvenantiems anūkams, jų draugė nusprendė pranešti Tauragės policijos komisariato pareigūnams šios šeimos namuose pabuvojusiems policininkams kilusį pavojų. Tačiau vietoje padėkos už vertingą informaciją moteris sulaukė patyčių ir net buvo aprėkta.

Klaipėdietei teko ilgokai skambinti vis kitais telefono numeriais, kol žinojo, kaip pranešti žinią. Bendrojo pagalbos centro operatoriai jai liepė skambinti į karštąją koronos liniją, o šie siuntė į policiją.

Galiausiai atsiliepusi Tauragės policijos komisariato budėtojų telefonu pareigūnė ėmė klausinėti, iš kur klaipėdietė žino apie infekcijos minėtame kaime atvejį.

Jaučiuosi visiškai pažeminta ir įskaudinta.

Kai moteris paaiškino, kad bendrauja su užsikrėtusiojo anūkais internetu, pareigūnė leido sau iš jos pasišaipyti.

Klaipėdietė pažadėjo patikslinti minėtą informaciją ir netrukus perskambino tuo pačiu policijos telefonu.

„Pareigūnė pradėjo ant manęs rėkti, aiškindama, kad aš meluoju, kad ji turi žinių, jog tas pilietis guli ligoninėje dėl kojos lūžio. Ji nesiklausė jokių mano aiškinimų, tik šaukė nesustodama: Viso gero! Viso gero!“ O šiandien ta pati policininkė man perskambino ir atsiprašė. Jaučiuosi visiškai pažeminta ir įskaudinta“, – pasakojo uostamiesčio gyventoja.

Nors paprastai asmeninio pobūdžio informacija nėra skleidžiama, kaime greitai pasklido žinia, kad antrą kartą į ligoninę patekęs vyras yra užsikrėtęs. Mat Šyliuose pasirodė sveikatos priežiūros įstaigos specialistai ir ėmėsi rinkti duomenis apie žmones, kurie trečiadienį padėjo medikams į greitosios mašiną įkelti paeiti negalintį vyrą.

Ko gero, pasitikrinti sveikatą reikėtų ir antradienį buitinį konfliktą malšinusiems policininkams, jų kolegoms ir šeimų nariams.

Šylių kaimo žmonės piktinasi, kad tokiu neatsakingu elgesiu policininkai leido virusui pasklisti plačiau.

Tauragės apskrities policijos komisariato atstovė spaudai Greta Kęsminaitė patikino, kad apie incidentą pranešta komisariato vadams. Aiškinamasi, kas antradienį buvo nuvykęs malšinti šeimos konflikto. Siekiama sužinoti, kokia pareigūnė bendravo su klaipėdiete, norėjusia policininkams pranešti žinią apie galbūt plintančią tarp uniformuotųjų infekciją. Visi policijos budėtojų pokalbiai įrašomi, tad patikslinti, ar moteris sakė tiesą, nebus sudėtinga.

Policijos komentaras

Kovo 31 d. apie 9.57 val. į bendrą pagalbos centrą buvo gautas iškvietimas, kad Šilutės r., Šylių k., Vingio g. 2, moteris smurtauja prieš savo vyrą. Pirminiame pranešime pats vyras nurodo, kad greitosios medicinos pagalbos jam nereikia. Mūsų pareigūnai atvykę į įvykio vietą smurto fakto neužfiksavo. Abu, tiek vyras (1,40 prom.), tiek moteris (1,60 prom.) buvo neblaivūs. Vyras kviesdamas policijos pareigūnus GMP atsisakė pats. 

Šiandien, balandžio 3 d. apie 10.51 val. buvo gautas pranešimas iš moters, kad kovo 31 d. anksčiau nurodytu adresu, dėl smurto artimoje aplinkoje, buvo kviesti pareigūnai, ir vyras, kuris kvietė pagalbą, kitą dieną buvo išvežtas į ligoninę ir serga koronavirusu.

Žinant situacijos sudėtingumą, buvo paprašyta moters prisistatyti, bet moteris atsisakė. Moters paklausus iš kur žino, kad vyras serga koronavirusu, pastaroji paaiškino, kad iš vyro artimųjų. Paprašius artimųjų kontaktų, moteris nurodė, kad su jais bendrauja per socialinius tinklus. Siekiant surinkti kuo išsamesnę informaciją buvo susisiekta su Klaipėdos ligoninės skyriaus vedėju, kuris patvirtino, kad vyras yra užsikrėtęs koronavirusu. Reikia pabrėžti, kad vyras į ligoninę pristatytas buvo ne dėl koronaviruso. Koronavirusas jam nustatytas tik atliekamų tyrimų eigoje.

Visų pirma, norime padėkoti pilietei, kuri pranešė apie esamą situaciją. Visgi ir mūsų pareigūnai dalyvavo ir turėjo kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu. Kalbant dėl bendravimo, tai mūsų policijos pareigūnė su moterimi bendravo naudojant garsiakalbį, kas galėjo moteriai pasirodyti šaukimu. Pažymime, kad kiekvienas skambutis yra įrašomas ir nemandagus bendravimas šiuo atveju nenustatytas. Susisiekus su ligoninės atstovu ir gavus atsakymą, buvo perskambinta moteriai ir padėkota už pagalbą.

PAPILDYTA. Paskaičiusi Tauragės policijos atstovės spaudai G.Kęsminaitės komentarą klaipėdietė pasipiktino. Ji atsiuntė savo komentarą, kurį pateikiame.

„Pirmiausia noriu pabrėžti, kad kalbėjau su bendrojo pagalbos centro operatore, ji mano vardo ir pavardės neklausė. Po šio pokalbio man paskambino iš telefono numerio 868644100. Policijos pareigūnė taip pat neklausė, kas aš esu, tik prisistatė, kad skambina iš Tauragės policijos komisariato.

Jei su manimi buvo mandagiai bendraujama, kaip teigia policijos atstovė, niekaip nesuprantu, kodėl pareigūnė perskambinusi atsiprašė ir padėkojo. Tada nervai neišlaikė, pareikalavau, kad skambinusi ponia prisistatytų, norėjau žinoti, kas su manimi taip bendravo, bet taip ir nesužinojau jos pavardės, nes ji neprisistatė. Man kyla kitas klausimas – jei neblaivus žmogus atsisako medikų pagalbos, ar tai reiškia, kad realiai jam jos ir nereikia? Ar tikrai taip? Gatvėse policininkai kartu su medikais renka girtus žmones. O namuose žmogaus po konflikto net neapžiūrėjo, patikėjo jo žodžiu ir paliko likimo valiai. Aš norėčiau, kad Tauragės policininkai paviešintų mano pokalbius su jais. Tada viskas būtų aiškiau, kas mus gina, saugo ir padeda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Autorė

Autorė portretas
O kur Covid-19? Jau nėra?

TO Vitalijus!

TO Vitalijus! portretas
Niekas nebijo, bet "pareigūnai" neprisistato, dėdė Vitalijus neduoda savo asmens kodo, tai ko man žaisti atvirom kortom? PK, SAM, DEPARTAMENTAS visi gavo duomenis.

Naujiena

Naujiena portretas
1. . Asmuo 2020-04-01 kreipėsi į VšĮ Šilutės PSPC GMP. 2. Asmuo 2020-04-01 GMP pervežtas į VšĮ Šilutės ligoninės priėmimo skyrių. 3. Asmuo 2020-04-01 GMP pervežtas į VšĮ Klaipėdos universitetinę ligoninę. 4. 2020-04-03 atliktas tyrimas dėl COVID-19 ir patvirtintas teigiamas atvejis. 5. Asmuo niekur nebuvo iš namų išvykęs, prieš 10 ar 12 d. buvo grįžęs iš VšĮ Klaipėdos universitetinę ligoninės (po operacijos), tiksli data aiškinamasi, vyksta epidemiologinis tyrimas.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių