Klaipėdietis žudikas vietoj puspenktų metų kalės vienuolika

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir buitinio konflikto metu vyriškį nužudžiusiam 45 metų Vladimirui Frolovui paskyrė kalėti 11 metų.

Ankstesniu nuosprendžiu jam dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo buvo skirta 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegija mano, kad suduodamas, kaip pats prisipažino, gana stiprų smūgį nukentėjusiajam į pilvą, nuteistasis nenorėjo atimti gyvybės nukentėjusiajam, tačiau suduodant smūgį į gyvybiškai svarbią gerokai smulkesnio kūno sudėjimo vyriškio kūno vietą yra akivaizdu, kad gali kilti sunkios pasekmės. Todėl Vladimiras Frolovas turi atsakyti už pasekmes, kurias sukėlė jo veiksmai. 

Atsižvelgiant į bausmės paskyrimui reikšmingas aplinkybes, nuteistojo charakteristiką bei į tai, kad nusikaltimas padarytas veikiant netiesiogine tyčia, kas rodo mažesnį veikos pavojingumo laipsnį. nuteistajam paskirta sankcijos vidurkiui lygi  11 metų  laisvės atėmimo bausmė. 

Incidentas įvyko 2008 m. kovą Klaipėdoje, kai apsvaigęs nuo alkoholio V.Frolovas sudavė toje pačioje patalpoje buvusiam vyriškiui į pilvą ne mažiau kaip vieną stiprų smūgį. Nuo smūgio nukentėjusiajam išsivystė ūmus vidinis nukraujavimas ir tą pačią dieną pavakary jis mirė net nepristatytas į ligoninę. 

Klaipėdos prokurorai prašė nuosprendį pakeisti ir perkvalifikuoti V.Frolovo veiką iš neatsargaus gyvybės atėmimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo į tyčinį nužudymą bei panaikinti jo atsakomybę lengvinančias aplinkybes. 

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: vladimiras frolovasžudikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių