Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje dviračių takus perkels į gatvę

2009-09-17 07:55
Sprendimas: neseniai nutiestus dviračių takus užsimota išardyti – miesto valdžia suprato, kad jie trukdo pėstiesiems.
Sprendimas: neseniai nutiestus dviračių takus užsimota išardyti – miesto valdžia suprato, kad jie trukdo pėstiesiems. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prieš kelis metus miesto centre nutiestus dviračių takus ruošiamasi panaikinti. Uostamiesčio valdžia susizgribo, kad kai kur prasilenkti dviratininkams ir pėstiesiems tiesiog neįmanoma.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto tarnybos vedėjo Rimanto Mockaus, jau seniai kalbama, kad šie takai išdėstyti neracionaliai – jais važinėjantys dviratininkai neretai kliudo pėsčiuosius.

"Dviračių takai kai kur tikrai per platūs. Dėl jų sulaukiame nemažai ir gyventojų skundų, tad reikia kažką keisti. Ką darysime, kol kas nežinau, vyksta tik pokalbiai, jokių rimtų sprendimų kol kas nepriimta. Vis dėlto būtų logiška dviračių taką perkelti į važiuojamąją dalį – pirmąją juostą skirti tik dviratininkams ir viešajam transportui. Tai praktikuojama daugelyje Vakarų šalių", – patikino R.Mockus.

Kada dviračio takas nuo Senojo turgaus bei visa Manto gatve galėtų būti perkeltas į važiuojamąją dalį, kol kas neaišku. R.Mockaus teigimu, viskas priklausys nuo lėšų – kada ir kiek šio klaidingo sprendinio taisymui bus skirta pinigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų