Klaipėdoje festivalyje „InNovaCamp“ – mokslas sėkmei ir linksmybėms (programa)

  • Teksto dydis:

Klaipėdos Atgimimo aikštėje baigiami sumontuoti technologijų ir verslo festivalio „InNovaCamp“ paviljonai, kuriuose rugsėjo 27-28 d., penktadienį bei šeštadienį, vyks mokslui dedikuotos, jo įkvėptos ir jam populiarinti skirtos diskusijos, paskaitos bei pramogos. Renginyje dalyvaus daugiau kaip 60 išradėjų, inovatorių bei technologijų vystytojų.

Pažangi energetika, elektromobiliai, 3D spausdinimas, trimačio vaizdo atkūrimas, ekologiškas namas, netradicinės technologijų sąsajos naujoms medicinos, meno ir kitų sričių galimybių plėtrai – „InNovaCamp“ ekspozicijoje bus pristatyti šiose srityse kryptingai dirbančių bei eksperimentuoti pasiryžusių kūrėjų, taip pat rengiančių ir viešų paskaitų programą.

Kryptingai dirbant, pasiekiama tampa ne tik tarptautinė rinka bei investuotojai, bet ir tarpgalaktinė erdvė: festivalio „InNovaCamp“ metu klaipėdiečiams bus pristatyti mūsų šalyje atliekami kosmoso moksliniai tyrimai ir vienas iš didžiausių Lietuvai šios srities įvykių – „Misija: Lituanica 80“ pavadintas palydovo projektas, kurį ruošia Kauno technologijos universitetas, Lietuvos kosmoso asociacija bei Kosmoso mokslų ir technologijų institutas. Lietuvišką palydovą „LitSat-1“ šių metų pabaigoje į kosmosą iš JAV Valopo salos pakels raketa nešėja.

Atidarymą penktadienio vidurdienį paskelbsiantis festivalis „InNovaCamp“, kurio renginiai yra nemokami, kvies apžiūrėti ekspozicijos, sudalyvauti urbanistikos kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose bus plėtojamos Klaipėdos senojo turgaus ir jo gretimybių ateities vizijos, klausytis svečių pranešimų. Vakare, nuo 20 val., organizatoriai kviečia į pramoginę programą, taip pat paskanintą technologijų – didysis festivalio kupolas virs ekranu vaizdo projekcijoms, o vėliau – ir kino sale, kurioje bus rodomi mokslo įkvėpti dokumentiniai ir meniniai filmai. Apžiūrėti ekspoziciją bei pasiklausyti istorijų apie mokslo bei technologijų taikymą versle bus galima ir šeštadienį.

Anot VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros, renginį organizuojančios drauge su Klaipėdos miesto savivaldybe bei Kauno technologijos universiteto verslumo centru „Startup Space“, direktorės Raimondos Laužikienės, festivaliu siekiama populiarinti mokslą, inovacijas, kūrybinių technologijų taikymą, pasidžiaugti lietuvių laimėjimais šiose srityse bei dar labiau juos skatinti.

„Džiaugiamės, kad festivalio metu Klaipėdos centras virs tikru jaunimo aviliu: didžioji dalis festivalio dalyvių yra kūrybingi ir entuziastingi jauni žmonės, tad „InNovaCamp“ nė iš tolo neprimins solidžios, bet dažnusyk tik patiems dalyviams įdomios mokslinės konferencijos. Tiesa, dauguma inovacijų ir jų autorių atvyks iš Kauno bei Vilniaus. Tikiuosi, kad šis renginys paskatins Klaipėdos akademinę bendruomenę aktyviau pristatyti visuomenei savo įdirbį, skatinti jaunosios kartos kūrybiškumą ir aktyvumą“, – vylėsi renginio organizatorė.

Technologijų ir verslo festivalio „InNovaCamp“
PROGRAMA
2013 m. rugsėjo 27-28 d., Klaipėda, Atgimimo aikštė

Rugsėjo 27 d., penktadienis

12 val. Festivalio ir technologijų ekspozicijos atidarymas. Ekspozicija veiks iki 19 val.

10–16 val.  Klaipėdos senojo turgaus ir aplinkinių teritorijų scenarijų sukūrimo urbanistų dirbtuvės.

16–19 val. Technologijos ir inovacijos visiems: viešų paskaitų sesija seminarų palapinėje.

16 val. Vandenilio energetika – mitas ar realybė? Vandenilio energetikos taikymas šiandien – nuo elektros gamybos iki vandeniliu varomų automobilių. Alfredas Rimkus, Šiaulių Universitetas Gamtos Mokslų fakultetas.

16.30 val. Akies galia. UAB „Power of Eye“ kuriamos inovacijos atveria neįtikimas galimybes – nuo dėmesio sekimo iki akies mirksniu valdomų prietaisų. Vidas Raudonis, išradėjas, Kauno Technologijos universiteto daktaras, UAB „Power of Eye“ įkūrėjas ir direktorius.

17 val. Pažangios technologijos ant rankų – „Hi-Tech“ pirštinės. Naujosios kartos tekstilės technologijos pritaikymas Norvegijos įmonės „Granberg AS“ pirštinių gamyboje. Virginijus Urbelis, Kauno Technologijos Universitetas Aprangos Technologijų Katedros docentas.

17.30 val. Nuo idėjos iki 100 km/h lekiančio studentų elektromobilio. Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų sukurtas elektromobilis išvysto 100 km/h greitį ir yra varomas tik elektros energijos. Ričardas Vebnėris, VGTU Automobilių transporto katedros doktorantas; Kristina Kemzūraitė, VGTU Automobilių transporto katedros asistentė.

18 val. Muzika kitaip: meno ir technologijų sintezė. „Woodrum“ kūrėjo pasakojimas apie meno ir technologijų sintezę, muzikos išradimus bei kitokį jos atlikimą. Mindaugas Badokas, „Woodrum“ kūrėjas.

18.30 val. 3D spausdinimas – asmeninė gamykla. 3D spausdintuvai keičia pasaulį – nuo buities iki verslo ir ne tik. Kokias galimybes atveria asmeninė gamykla namie? Paulius Briedis, VšĮ „Robotikos mokykla” vadovas ir UAB „Gaminu“ vienas iš įkūrėjų.

20–24 val. InNovaCamp naktis: šou „Gaidos ir lazeriai“, naktiniai kino seansai.

Rugsėjo 28 d., šeštadienis

10–17 val. Technologijų ekspozicijos lankymas.

10–13 val. Sėkmės istorijos: verslo lyderių viešų paskaitų sesija seminarų palapinėje.

10 val. Elektromobilių verslas Lietuvoje – įmanoma? Pirmojo lietuviško elektromobilio „Elinta IQ“ kūrimo istorija ir šio verslo perspektyvos Lietuvoje. Laurynas Jokužis, UAB „Elinta“ projektų vadovas.

10.30 val.  Laisvė nuo elektros ir degalų – elektrinis velomobilis. „RJK Ecological car“ elektrinis velomobilis, tai jaunos įmonės užmojis pasiūlyti elektra varomą transporto priemonę, nepriklausomą nuo elektros šaltinių. Saulius Juozėnas, „RJK Ecological car“ elektrinio velomobilio kūrėjas.

11 val. Lietuvoje išbandytas produktas šturmuoja pasaulį – „Mano drabužių“ istorija. Lietuvoje pristatyta paslauga keistis drabužiais, www.manodrabužiai.lt šiandien naudojama daugiau nei pusantro milijono žmonių Prancūzijoje, Lenkijoje, Vokietijoje bei Čekijoje. Milda Mitkutė, Manodrabužiai.lt įkūrėja.

11.30 val.  Produktyvumas, skatinantis ateitį. Ar išnaudojate savo potencialą? Beedo.net produktyvumo įrankis jau 11 metų užtikrina našų darbą. Kodėl nepradėti tau? Rimantas Jankevičius, UAB „BeeDo“ įkūrėjas ir vadovas.

12 val. „Deeper“ išmanusis sonaras žvejams. Žvejybos entuziastų užmojis pakeisti aklą žvejybą pristatant išmanųjį sonarą, tvirtinamą prie valo, bei rodanti dugno sonaro vaizdą per „iPhone“ arba „iPad“ programėlę. Algirdas Stonys, UAB „Telesoftas“ įkūrėjas ir vadovas.

Renginys –  nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių