Klaipėdoje – paskutinė jūrų milžino „Costa Pacifica“ viešnagė

Sekmadienį atgijęs Klaipėdos senamiestis aidėjo ne tik lietuvių, bet ir vokiečių, prancūzų, italų ar ispanų kalbomis. Rugsėjo 1-osios rytą uoste prisišvartavo kruizinis laineris „Costa Pacifica“.

Šis jūrų milžinas Klaipėdoje šiemet lankosi jau šeštą kartą, ir šį kruizinės laivybos sezoną tai yra paskutinė jo viešnagė uostamiestyje.

Su Italijos vėliava plaukiojantis 290 m ilgio laivas įprastai atgabena apie 2 tūkst. turistų.

Vieni svečiai renkasi įvairias ekskursijas, tačiau nemaža dalis iš laivo į miestą išsiruošusių keliautojų tiesiog vaikštinėjo senamiesčio gatvelėmis, rinkosi pasivažinėjimus karietomis, užsuko į turgavietę bei trumpam atgijusį sendaikčių turgelį, tradiciškai galėjo įsigyti suvenyrų iš Teatro aikštės prekeivių.

Klientų pagausėjo ir lauko kavinukėse, tačiau užsienio svečiai dažniausiai rinkosi kuklias vaišes – gurkšnojo kavą, arbatą ar kitus gėrimus.

Paskaičiuota, jog kruizinio laivo keleivis Klaipėdoje išleidžia vidutiniškai iki 60 eurų. Į šią sumą, be maitinimo įstaigose paliktų pinigų, gali būti įtrauktos ir išlaidos už ekskursijas bei suvenyrus.

Šį kruizinės laivybos sezoną uoste dar laukiama dviejų lainerių. Rugsėjo 5-ąją turėtų atplaukti laivas „Hamburg“, o 11 dieną – „Delphin“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
tai ko turistas leis daug pinigu Klaipedoje kai laive visiskas pensionas - pamaitintas, ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių