Klaipėdos apygardos prokuratūrai laikinai vadovaus V. Jurkevičius

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė įsakymus dėl Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus atleidimo iš pareigų jam pačiam prašant ir laikino šios apygardos prokuratūros vadovo paskyrimo.

Ketvirtadienį generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė įsakymus dėl Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus atleidimo iš pareigų jam pačiam prašant ir laikino šios apygardos prokuratūros vadovo paskyrimo. Iki bus įgyvendintos visos privalomos atrankos procedūros į apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas, Klaipėdos apygardos prokuratūrai vadovaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius.

Šešiolika metų trukusį darbą prokuratūroje nusprendęs užbaigti G. Danėlius šį savo pasirinkimą motyvuoja tik asmeninėmis priežastimis ir sėkmingą teisininko karjerą ketina tęsti dirbdamas Vilniuje.

„Taip susiklostė, kad prokuratūros sistemoje man pakankamai greitai ir sėkmingai pavyko kilti vadinamaisiais karjeros laiptais, dėl to įgavau labai naudingos ir visokeriopos – teisininko, administratoriaus, vadovo, patirties, kuri, manau, man ateityje labai pravers“, – šiandien savo sprendimą komentavo G. Danėlius.

Jis taip pat akcentavo, kad šis jo sprendimas niekaip nesusijęs su pastaruoju metu viešumoje dažnai išsakomu kritišku požiūriu į pokyčius prokuratūroje.

Generalinio prokuroro D. Valio teigimu, patenkinti šį netikėtą prašymą jam nebuvo labai lengva, nes G. Danėlių vertino kaip perspektyvų vadovą ir pripažinimą prokuratūroje pelniusį profesionalą, kurį vos prieš keletą mėnesių paskatino prokuroro garbės ženklo 2-ojo laipsnio medaliu. Tačiau suprasdamas, kad šis sprendimas leis įgyvendinti labai svarbius asmeninius tikslus, D. Valys teigia palaikantis tokį G. Danėliaus žingsnį ir nuoširdžiai linkintis kolegai visokeriopos sėkmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Rasiau komentara, bet dingo. Milicija, prokuratura, teismus, dalinai sauguma pradejau pazinti nuo 1972 m. Vytautas Jurkevicius vienas is padoriausiu. Labai padorus ir saziningas buvo A.A. prokuroro pavaduotojas Vytautas Dirkstys. Prokuroras A.A. Juozas Musteikis ir t.t.

sumanus

sumanus portretas
Vytautas Jurkevičius patyręs prokuroras, tai galėtų vadovauti ne tik Klaipėdos prokuratūrai.

Sumanus

Sumanus portretas
Galetu ir nuolat vadovauti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių