Klaipėdos biudžete – pokyčiai: fiksuojamas beveik 4 mln. eurų nukrypimas

Klaipėdos biudžetas didinamas daugiau nei 13 mln. eurų. Miestą pasieks ES finansinės paramos ir bendrojo finansavimo lėšos. Vis dėlto, vertinant biudžeto pajamas, surinktas iš mokesčių, matyti nemenkas atsilikimas nuo šių metų plano.

Uostamiesčio tarybos nariams bus siūloma pritarti Klaipėdos biudžeto pakeitimams. Juos jau palaimino neseniai posėdžiavę Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė aiškino, kad biudžeto pajamos didinamos 13 mln. 898 tūkst. eurų.

Šią sumą sudaro 4 mln. 393 tūkst. dotacijų ir 9 mln. 505 tūkst. eurų, kuriuos planuojama gauti kaip ES finansinę paramą.

Pinigai paskirstomi įvairiems anksčiau suplanuotiems darbams, pasekmėms dėl COVID-19 švelninti ir ekonomikai skatinti, švietimo įstaigoms atnaujinti, investiciniams projektams vykdyti.

Nors šiuo siūlymu miesto biudžeto pajamas numatoma didinti, vertinant apskritai, fiksuojamas nemenkas nukrypimas nuo biudžeto plano vykdymo.

K.Petraitienės teigimu, sausio–gegužės mėnesiais fiksuojamas beveik 4 mln. eurų nukrypimas nuo biudžeto pajamų iš mokesčių plano.

Didžiausias nuokrypis – gyventojų pajamų mokesčio, kuris siekia 2,6 mln. eurų.

Nekilnojamojo turto mokesčio atsilikimas siekia 1,31 mln. eurų, tačiau tikimasi, kad ši suma po kelių mėnesių pasikeis, nes dėl pandemijos įmonėms leista atidėti mokesčio mokėjimą.

Bent kol kas mažinti miesto biudžeto dėl pajamų plano nesurinkimo neketinama. Dar yra sukaupta 9,7 mln. eurų nepaskirstytų apyvartinių lėšų, kurias būtų galima panaudoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kotletas

Kotletas portretas
Klaipėda - super miestas

Stebina

Stebina portretas
savivald. darb. kompetencija. Akivaizdžios išvados: 1) perdėm optimistiškai biudžetuota (tik kvailys tokioje situacijoje gali piešti optimistinį variantą, arba iš anksto buvo žinoma, kad taip nebus, bet viską uždengs paskolomis, nesvarbu, kad jas reikės grąžinti, bet tada jau tuo rūpinsis kiti); 2) daugiausia atsiliekama dėl pajamų mokesčio surinkimo - mažėja gyventojų, srautas į rajoną akivaizdus. O ką vietiniai padarė, kad to nebūtų???; 3) tokioje situacijoje klasikinis vaistas - ne imti paskolas, o pirma mažinti/peržiūrėti fix. kaštus (tarnautojų atlyginimai, darb. skaičius ir t.t.). Taip darytų bet kuris normaliai ūkį tvarkantis šeimininkas (privati bendrovė), bet čia juk savivaldybė...

Antonas

Antonas  portretas
Pirmiausiai atlyginimą turi susimažinti strategai - nu nemuok strategout. Už kų anai atlyginėmą muoka?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių