Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos centre – šuns išpuolis prieš vaiką

2012-07-10 05:00
Klaipėdos centre – šuns išpuolis prieš vaiką
Klaipėdos centre – šuns išpuolis prieš vaiką / Shutterstock nuotr.

Klaipėdos senamiestyje – dar vienas incidentas dėl agresyvaus šuns. Herkaus Manto gatvėje prie perėjos ties Biržos tiltu keturkojis užpuolė mažametę mergaitę.

Sekmadienio popietę mažametė su mama ramiai laukė žalio šviesoforo signalo. Šalia stovėjo ir už vaiką didesnis šuo su savo šeimininku.

Iki tol klusniai prie vyro kojų tūnojęs šuo atsisuko ir staiga grybštelėjo mergaitei ranką. Vaikas iš pradžių sukliko, o jau po kelių sekundžių visa gatvė buvo užpildyta nenumaldomo verksmo.

Sužalojimas nebuvo didelis – įdrėksta keliose vietose, tačiau vaikas, užpultas visa galva už jį didesnio nepažįstamo šuns, patyrė šoką. Motina suskubo kviesti greitąją pagalbą, gatvės praeiviai – koneveikti šeimininką. Šuo buvo be antsnukio.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininko Kazimiero Sinkevičiaus teigimu, iškvietimų dėl šunų užpuolimų išties būna, tačiau, lyginant su bendru iškvietimų skaičiumi, jie retoki.

„Dažniausiai skambina tie žmonės, kurie patys jau buvo bausti už šunų vedžiojimą be antsnukio, todėl dabar, pamatę savo kaimyną, vedžiojantį jorkšyro terjerą be antsnukio, skuba kreiptis į mus“, – neslėpė pareigūnas.

Dienraščio kalbinta Greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotoja tvirtino, jog dažniausiai pasitaikantys atvejai – benamių šunų išpuoliai. Tačiau bet koks šuo, kad ir ką sakytų jo šeimininkas, yra nenuspėjamas padaras, todėl reikėtų daugiau atsakomybės.


Šeimininkai baudžiami

Gyvūnų globos ir naudojimo įstatyme yra nurodyta, jog gyvūnų savininkai privalo užtikrinti, kad jiems priklausantys augintiniai nesužeistų žmonių ar kitų gyvūnų, nedarytų žalos kitų savininkų turtui.

Be šio įstatymo, dar galioja ir 2010 m. koreguotos Klaipėdos miesto gyvūnų laikymo taisyklės, kuriose numatyta, kad šunys ir kiti gyvūnai, kurių negalima talpinti nešiojamojoje transportavimo taroje (krepšiai, narveliai ir pan.), privalo turėti ne ilgesnius kaip 1 metro pavadėlius ir jeigu gyvūno zootomija leidžia – antsnukius.

Lietuvos administracinių teisės pažeidimų kodekso 110 straipsnyje nustatyta: už šių taisyklių nesilaikymą skirti griežtą įspėjimą, kai kuriais atvejais – ir administracinę baudą iki 200 litų.

Jeigu gyvūno šeimininkas ir toliau nesilaiko taisyklių, galima susilaukti griežtų sankcijų – baudos iki 2 tūkst. litų ir gyvūno konfiskavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų