Klaipėdos jūrų kadetų mokykla ketina įsigyti naują laivą

Klaipėdos jūrų kadetų mokykla ketina įsigyti "Bantry Bay" irklinį mokomąjį laivą, kuriuo galėtų dalyvauti tarptautiniuose "Atlanto iššūkio" čempionatuose. Prieš tai, žinoma, teks nemažai paplušėti, apmokant kadetų įgulas valdyti šią admirolo gigo prototipo valtį.

Iniciatyva kurti Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos projektą "Atlanto iššūkis" kilo šiemet rugsėjo pradžioje, kai vyresniųjų klasių mokiniai buvo pakviesti irkluoti "Bantry Bay" mokomąjį laivą Dangės upėje.

Įgulą tada sudarė penkiolika kadetų, laive visi jie turėjo svarbų vaidmenį ir galėjo parodyti ne vien asmeninius gebėjimus, bet ir kaip moka dirbti komandoje.

Tas laivas yra statytas Indonezijoje, kažkada indoneziečiai jį atsigabeno į Lietuvą, padalyvavo regatoje ir paliko A. Stašaičiui, jis didžiąją dalį to laivo vertės sumos savininkams jau sumokėjo.

Matydami kadetų motyvaciją mokytis valdyti laivą, pedagogai surengė susitikimą su Klaipėdoje šį laivą turinčiu sporto klubo "Birštono Nemunas" vadovu Arvydu Stašaičiu.

Svečias vaikus ir supažindino su "Atlantic Challenge International" (ACI, liet. "Atlanto iššūkis") judėjimu bei organizuojamais tarptautiniais čempionatais.

Tačiau, norint juose dalyvauti, reikia laivo. Tad Kadetų mokykla siekia įsigyti admirolo gigo prototipą, 38 pėdų medinę valtį su 10 irklų, trimis stiebais ir pakabinamu vairu.

"Tas laivas yra statytas Indonezijoje, kažkada indoneziečiai jį atsigabeno į Lietuvą, padalyvavo regatoje ir paliko A. Stašaičiui, jis didžiąją dalį to laivo vertės sumos savininkams jau sumokėjo. Liko išmokėti apie 5 tūkst. eurų. A. Stašaitis laivą nusiteikęs perleisti mokyklai, bet mums reikėtų sumokėti likutį. Dalį pinigų turime, tačiau dalies dar reikia, bandysime kažkaip surinkti, kad mokykla galėtų įsigyti šį laivą", – teigė Jūrų kadetų mokyklos Neformaliojo švietimo skyriaus vedėjas Arvydas Piepalius.

Jūrų kadetų mokykla užsibrėžė tapti ACI asociacijos pripažintais Lietuvos atstovais ir kartą per dvejus metus dalyvauti pasauliniuose čempionatuose, garsinant Lietuvą, kaip jūrinę valstybę, ir Klaipėdos miestą, kaip jūrinių tradicijų puoselėtoją bei jūrinės kultūros Lietuvoje kūrėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas

Raimondas portretas
Ką protingo gali komentuoti RUNKELIAI? Mėšlas galvose ir ant liežuvio.

chacha

chacha portretas
"Todel,kad ju nera kur deti." - infantilus, paaugliškas atsakymas. Ir visiškai neteisingas (galima dėti, pvz., kad ir į sąvartyną, bet juk nededa...:). Negali būti diskusijos su nejūrinio mentaliteto žmonėmis.

to tam ik

to tam ik portretas
Todel,kad ju nera kur deti.Chebra "burbulais", melzia valstybe(es). P.S Lenktynes ant rasto, ugdo igudzius,bet nenesa chebra pinigesliu. P.S XXI a.ant nosies,chebra ....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių