Klaipėdos jūrų kadetų mokyklai „Žvejybos uoste“ – žalia šviesa

Politikams pritarus, Klaipėdos I. Simonaitytės mokykla pervadinta į Jūrų kadetų mokyklą. Pakeistas ne tik įstaigos pavadinimas, bet ir ugdymo turinys.

Klaipėdos jūrų kadetų mokykla veiks Žvejybos uosto rajone, Naikupės gatvėje ir duris mokiniams atvers rugsėjo 1-ąją.

Idėjos įkurti mokyklą Sportininkų g. 13 atsisakyta užsitęsus procedūroms dėl pastato perdavimo.

2019–2020 mokslo metais 5–8 klasėse mokytis kviečiami berniukai ir mergaitės iš visos Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos.

Ketvirtadienį miesto taryba oficialiai patvirtino naujus mokyklos nuostatus.

Juose numatoma bendrojo ugdymo programą papildyti Jūreivystės, laivybos ir karybos pagrindų ugdymo programa, neformaliojo švietimo veiklomis. Užimtumas bus organizuojamas visą dieną iki 16–18 val.

Šiam sprendimo projektui įgyvendinti papildomų lėšų nereikia. Mokykla iš jai skiriamų pinigų padengs išlaidas, susijusias su pavadinimo ir nuostatų pakeitimu.

Posėdžio metu tarybos narė Alina Velykienė domėjosi, ar tikrai tinkamai ir laiku bus pasiruošta priimti pirmuosius mokinius?

"Rugsėjo 1-oji – jau labai greitai, faktiškai beliko du mėnesiai. Ar tikrai pakankamai rengiamasi mokyklos atidarymui? Teritorijoje prikrauta šakų, mėtosi švirkštai. Mokiniams reikalinga saugi ir tvarkinga aplinka", – komentavo A. Velykienė.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos, siekiant užtikrinti tinkamas ugdymo sąlygas, šiuo metu mokyklos pastate Naikupės gatvėje remontuojami kabinetai, valgykla, tvarkoma aplinka.

Norintieji čia ugdyti savo vaikus, dar gali teikti prašymus dėl priėmimo.

Belieka palinkėti gero vėjo.

"Svarbiausia, kad dabar Klaipėdos jūrų kadetų mokykla jau žino ir savo starto laiką, ir starto vietą. Belieka palinkėti gero vėjo", – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Mokykla turės Jūrų kadeto garbės kodeksą, savo simboliką: vėliavą, priesaiką, devizą, uniformą, asmeninius skiriamuosius ženklus.

Įstaiga bendradarbiaus su Klaipėdos aukštąja jūreivystės mokykla, Klaipėdos universitetu, Klaipėdos laivininkų mokykla, Lietuvos Šaulių Sąjunga ir kitomis institucijomis.

Su vaikais dirbs pedagogai iš I.Simonaitytės mokyklos (kuri nuo rugsėjo naikinama), o jūrų sampratos ir viso neformaliojo ugdymo dalykus dėstys grupė specialiai tam parengtų lektorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Просак

Просак   portretas
неплохо для начала флот заиметь

Anonimas

Anonimas portretas
reikia buti susirinkimuose tada suzinosite ;)

Du dalykai man kliūna

Du dalykai man kliūna portretas
Užimtumas iki 16-18 valandos ir vaikų karinis parengimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių