Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos Komunarų gatvei siūlo suteikti naują oficialų pavadinimą

2022-10-09 08:28

Bevardei gatvei Klaipėdoje, kurią miestiečiai įpratę vadinti Komunarų gatve, dėl kylančios painiavos ketinama suteikti oficialų pavadinimą. Siūloma ją pavadinti Malūno tvenkinio gatve.

Vytauto Liaudanskio ir Vytauto Petriko nuotr.

Nors uostamiestyje oficialiai Komunarų gatvės nėra, jai „Google“ žemėlapių programa priskiria būtent tokį pavadinimą, taip ji dažnai vadinama ir pačių klaipėdiečių.

„Siūlau suteikti pavadinimą, kad galėtume pavadinti Komunarų gatvę, kurios nėra, bet visi mato, kad ji yra“, – apie painiavą sakė Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos pirmininkas, vicemeras Arvydas Cesiulis.

Pasak tarybos nario Andriaus Petraičio, šioje gatvėje planuojamos statybos, tad gatvei suteikti pavadinimą yra itin aktualu. 

„Tuo pačiu galėtume palaidoti Komunarų gatvę. Siūlymas yra išspręsti tą klausimą galutinai”, – sakė A. Petraitis.

Šioje gatvėje yra įsikūrusios įvairios įmonės, gyvenamųjų namų čia nėra.

Klaipėdos universiteto istorikas Vasilijus Safronovas šiai gatvei pasiūlė du pavadinimus.

„Pagal tai, kur gatvė veda – į pietus Ąžuolyno gimnazijos link, į šiaurę – Malūno tvenkinio link, logiška būtų pavadinti. Susiję su vietos geografija, istorija, topografija“, – teigė komisijos narys.

Pasak komisijos pirmininko, diskusijų didelių neturėtų būti, nes šioje gatvėje „nėra nė vieno ąžuolo, o kitoj pusėj gatvės – tvenkinys“.

Malūno tvenkinio pavadinimui dar turės pritarti Klaipėdos miesto taryba.

Tame pačiame komisijos posėdyje bendru sutarimu buvo priimtas sprendimas pervadinti Arimų gatvę, kuri ateityje sujungs Liepų gatvę su Tauralaukiu. Gatvei siūloma suteikti tarpukario užsienio reikalų ministro, Mažosios Lietuvos lietuvio Dovo Zauniaus vardu.

Šioje miesto dalyje, anot komisijos, yra ir daugiau su Mažąja Lietuva susijusių pavadinimų, tad toks gatvės pavadinimas derėtų prie kitų.

A. Cesiulis teigė sulaukęs D. Zauniaus giminaičių priekaištų miesto valdžiai, kad Klaipėda iki šiol neskyrė deramo dėmesio tokiam žymiam lietuviui pagerbti.

Istoriko V. Safronovo teigimu, tai yra „istorija su barzda”, nes tokią gatvę dar 2009 metais žadėjo tuometinis meras Rimantas Taraškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų