Per Klaipėdos miesto gimtadienį kviečia iškelti vėliavas

Per Klaipėdos miesto gimtadienį, rugpjūčio 1-ąją, klaipėdiečiai kviečiami savo namų languose, balkonuose ar kiemuose išsikelti Klaipėdos vėliavą ir pasveikinti savo mylimą miestą šventiškai, puošniai ir klaipėdietiškai. Beje, renginių miesto gimtadienio proga bus ne ką mažiau nei per Jūros šventę.

Klaipėda skaičiuoja jau 768-uosius gyvavimo metus. Kaip ir kasmet, rugpjūčio 1-ąją bus minimas miesto gimtadienis.

Anot šaltinių, XIII a. viduryje Livonijos ordino riteriai pasiekė kuršių apgyvendintą teritoriją tarp dabartinės Klaipėdos ir Kretingalės.

1252 m. Ordinas užėmė vietovę prie Dangės upės žiočių ir drauge su Kuršo vyskupu rugpjūčio 1 d. raštu patvirtino susitarimą statyti čia pilį.

Šalia jos pradėjo kurtis miestas, pavadintas Mėmeliu.

Šiais metais pirmą kartą Klaipėdos gimtadienio minėjimas bus labiau matomas – miesto vėliavų pakėlimas vyks iškart net keliose skirtingose vietose ir bus tiesiogiai transliuojamas internetu.

Šventinė programa prasidės vidurdienį prie rotušės, iš kur miesto vėliavos, lydimos Klaipėdos brass kvinteto garsų, vandens keliu bus plukdomos į Klaipėdos piliavietę, Kruizinių laivų terminalą, Lietuvos jūrų muziejų bei Jono kalnelį.

13 val., skambant muzikai, ryškiaspalvės vėliavos suplevėsuos uostamiesčio padangėje.

Nuo 14.30 iki 19.30 val. Pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje vyks ekskursijos, suteiksiančios lankytojams unikalią galimybę pažvelgti į muziejininkų bei dizaino studijos "Klemencov Group" kuriamos ekspozicijos apie XVI–XVIII a. Klaipėdą darbo užkulisius.

Tradiciškai, kaip ir kasmet, per miesto gimtadienį vyks iškilminga Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo ceremonija, tik šįkart ne piliavietėje, kaip įprastai, bet – Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje.

Uždarame renginyje 16 val. šis vardas bus suteiktas kraštotyrininkui ir Klaipėdos metraštininkui Bernardui Aleknavičiui.

Šventės kulminacija – vakare Didžiajame elinge suskambėsianti R.Wagnerio opera "Skrajojantis olandas".

Tai – specialus Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ruošiamas pastatymas, skirtas miesto gimtadieniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bocmanas

Bocmanas portretas
Kur esat Memelio patriotai tai iskelkit Prusijos veliava kaip kazkada Trispalve ka slabo o jusu komentaru savivaldybe neskaito kaip ir su visais Memelio/Klaipedos gyventojais kam tie komentarai ir rietenos

to jo jo

to jo jo portretas
o ar tie užsienio laivuose dirbantys jūreiviai sumoka nors 1 eurą į LT biudžetą,kad jais rūpintusi valstybė.

Anonimas

Anonimas portretas
Memelis - visada buvo, yra ir bus neatskiriama PRUSIJOS dalis. Laisve okupuotam Memelio Krastui. Kelkime Prusijos veliava - Juoda, siaura balta, raudona ir vel siaura balta, juoda. Tegyvuoja Prusija.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių