Klaipėdos moksleiviai domisi policijos darbu

  • Teksto dydis:

Penktadienį Klaipėdos aps. VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus bendruomenės pareigūnai bei Klaipėdos Pamario mokyklos 10-osios klasės ir H. Zudermano gimnazijos 8-osios klasės moksleiviai lankėsi Klaipėdos vyriausiajame policijos komisariate.

Susitikimas su vaikais pradėtas paskaita apie policininko profesiją, pagrindinius policijos uždavinius bei specialius reikalavimus, kurie keliami policininko profesijos atstovams.

Kriminalinių tyrimų biuro Objektų kriminalinių tyrimų poskyrio viršininkas Remigijus Mickus supažindino vaikus su ekspertų darbu, parodė, kaip nusikaltimo vietoje renkami įkalčiai: kvapai, avalynės bei pirštų atspaudai.

Vėliau moksleiviai apsilankė Operatyvaus valdymo skyriaus patalpose. Pareigūnai paaiškino, kaip jie užtikrina policijos pajėgų operatyvų reagavimą į gaunamą informaciją apie įvykius ir nusikaltimus.

Viešosios tvarkos biuro areštinės vyresnysis specialistas V.Vitkauskas mielai papasakojo apie darbą areštinėje ir aprodė laikinojo sulaikymo kameras.

Personalo skyriaus vyresnysis specialistas Justas Vaičiulis susitiko su vaikais šaudykloje ir parodė, kaip policijos pareigūnai tobulina šaudymo įgūdžius, bei leido vaikams išardyti ir vėl surinkti įvairius ginklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių