Klaipėdos paveldosaugininkai „Lietuvos paštą“ ragina pasirūpinti nykstančiu pastatu

  • Teksto dydis:

Klaipėdos paveldosaugininkai „Lietuvos paštą“ ragina pasirūpinti XIX amžiuje statytais ir šiuo metu nykstančiais pašto rūmais bei grasina baudomis, skelbia „Lietuvos žinios“.

Pasak dienraščio, nuo statinio byra plytos, šalia pagrindinio įėjimo ištiesta „Stop“ juosta. Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos skyriaus vedėja Audronė Puzonienė teigia, kad neseniai „Lietuvos paštui“ priminta prievolė rūpintis paveldo vertybe, tačiau konkretaus atsakymo negauta.

„Jei ir toliau nebus imamasi priemonių, bendrovei gresia tūkstantinės baudos“, – teigė ji.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako, kad savivaldybė norėtų, jog pastate ir toliau būtų teikiamos pašto paslaugos, tačiau abejojo, ar pastatą galėtų perimti ir juo pasirūpinti savivaldybė.

Lietuvos paštas nori parduoti bene šimtą pašto pastatų visoje Lietuvoje. Paveldosauginiai reikalavimai taikomi aštuoniems pastatams: Kauno centriniam paštui (jo pardavimo planai neseniai pristabdyti), du pašto pastatai Vilniuje ir Klaipėdoje, po vieną – Biržuose, Šiauliuose ir Tauragėje. „Lietuvos paštas“ tvirtina esąs nepajėgus užtikrinti šių pastatų restauravimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Uostas kaip kompensaciją už sunaikintas gatves (Nemuno ir Malkų ) su pastatais, galėtu financiškai prisidėti restauruojant istorinius Mėmelio pastatus , tiek Naujamiestyje tiek Senamiestyje .

gerb. rinkėjai. Išrinkote

gerb. rinkėjai. Išrinkote portretas
Štai tokia Klaipėdoje tvarka. Taip rūpinamasi brangiu paveldu. Lygiai taip rūpinamasi ir žmonėmis.

Anonimas

Anonimas portretas
Sita pastata BUTINA padegti taip kaip Paryziaus Notre-Dame tada gal koks milijonierius paaukos ar baznycia parinks auku atstatymui architekturos paminklui.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių