Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos rajone didinamos testavimo dėl COVID-19 apimtys

2022-02-01 12:04
DMN inf.

Sparčiai augant COVID-19 ligos atvejų skaičiui, padidėjo ir testavimo dėl koronaviruso poreikis, išaugo mobiliųjų punktų apkrova. Laiku atliekami tyrimai padeda valdyti pandemiją, todėl Klaipėdos rajono savivaldybėje didinamos testavimo dėl COVID-19 apimtys: mobilusis punktas veiks ilgiau, sudaryta sutartis su privačia klinika dėl nemokamų PGR tyrimų, jie taip pat bus atliekami ir poliklinikose.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šiuo metu Klaipėdos rajone nemokamus PGR tyrimus galima atlikti dviejose vietose: nuo pandemijos pradžios veikiančiame mobiliajame punkte, esančiame Gamyklos g. 29, Gargžduose, arba UAB Diagnostikos laboratorija „Antėja“, esančioje Klaipėdos g. 40 Gargžduose (įėjimas iš kiemo pusės).

Mobilusis punktas Gamyklos g. 29 dirba nuo 8 iki 20 val. darbo dienomis ir šeštadieniais. Čia tyrimai atliekami atvykus automobiliu. Sudarius sutartį su UAB Diagnostikos laboratorija „Antėja“, čia nemokami PGR tyrimai atliekami 4 valandas per dieną. Į šį mobilųjį punktą atvykstama pėsčiomis.

Registracija PGR tyrimui į abu mobiliuosius punktus vykdoma karštąja linija 1808 arba internetu – 1808.lt. Registruodamiesi per sistemą gyventojai matys laisvą laiką ir vietas, kur gali atlikti tyrimus ne tik Klaipėdos rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

Asmenims, turintiems simptomų, būdingų koronavirusui, PGR tyrimai gali būti atliekami ir poliklinikose. Asmuo turi kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris turi užtikrinti, kad tyrimas būtų atliekamas kaip įmanoma greičiau pačioje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų