Klaipėdos rajone negali iškrapštyti benamio: trejus metus gyvena po daugiabučio balkonu

Gargždai, skirtingai nei Klaipėda, džiaugiasi tuo, kad jų mieste visi benamiai turi valdišką pastogę ir miegančiųjų viešose vietose nepasitaiko. Vis dėlto vieno J.Janonio gatvės daugiabučio gyventojai jau trečius metus negali iškrapštyti benamio, sau guolį susirentusio po namo balkonu. Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai tikina, kad skundų dėl to nėra gavę.

Pastaruosius trejus metus po daugiabučio balkonu Gargžduose gyvena benamis.

Namo gyventojai tikino ne kartą kvietę policiją, bet pareigūnai esą atvažiuodavo ir išvažiuodavo, o problema taip ir liko neišspręsta.

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Gitana Bajorinienė teigė, kad dar ne taip seniai buvo keli namų neturintys asmenys, bet jie mirė.

Moteris labai nustebo, sužinojusi, kad net kelerius metus po daugiabučio balkonu J.Janonio gatvėje gyvena kažkoks žmogus.

„Neturime tokios informacijos ir jokio skundo. Dėl benamių niekas nesikreipė, nors jau dvejus metus einu šias pareigas. Reikėtų rašyti skundą seniūnijai, kuri ir sutvarkys tą vietą po balkonu. O Viešosios tvarkos skyrius gali tik nubausti benamį už šiukšlinimą, bet kokia prasmė? Jis vis tiek neturės už ką sumokėti baudos. Tokios mūsų priemonės neduoda vaisių, be to, iškuopus benamio guolį, nereiškia, kad jis vėl atgal neatsikraustys“, – kalbėjo G.Bajorinienė.

Apie J.Janonio gatvėje gyvenantį benamį nieko nebuvo girdėję ir seniūnijoje.

Gargžduose visi rajono benamiai turi galimybę prisiglausti Nakvynės namuose.

Gargždų socialinių paslaugų centro direktorė Viktorija Lygnugarienė tvirtino, kad Nakvynės namuose yra 15 vietų, kurios visos dažniausiai būna užimtos.

Dar yra keturių vietų konteinerinis namelis, kur galima saugiai, švariai ir šiltai pernakvoti.

„Tačiau žmogus pats turi norėti gyventi Nakvynės namuose, mes jo priversti negalime. Dalis benamių turi savo gyvenimo filosofiją, be to, būnant pas mus, reikia laikytis tam tikrų taisyklių, negalima vartoti alkoholio, rūkyti patalpose, privaloma asmens higiena. Kai kurie benamiai su tuo nesutinka, todėl renkasi gatvę“, – pabrėžė V.Lygnugarienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LABAI ĮDOMU IR GĖDA UŽ TO NAMO....

LABAI ĮDOMU IR GĖDA UŽ TO NAMO....  portretas
O KUR TO NAMO JAUNIMAS.... JIE TURBŪT TIK PRIE KOMPU SĖDI SUBINES PADĖJĘ

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Nors komentarui "Tu gyveni kaip nori ir jis gyvena kaip nori. Kuo tu geresnis?" dėjau pliusą, nes labai man patiko, bet juk yra ne visai taip. Tu gyveni iš savo darbo, o jis gyvena iš svetimo (pašalpos, išmalda ir pan.).

pensininkė

pensininkė portretas
gal reikia keisti įstatymus ir prievarta gydyti nuo alkoholizmo , neturi būti žmonių gyvenančių po balkonais ir krūmais , mus ir be įstatymų visus apmovė kaukėmis ir keliems mėnesiams uždarė į namų areštą o benamių problemos neišsprendžia
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių