Klaipėdos rajono taryba: sprendimai, padėsiantys gyventojams ir verslui

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba priėmė svarbius sprendimus verslui, vaikus auginančioms šeimoms ir finansinių sunkumų dėl karantino patirsiantiems gyventojams. Tokiu būdu siekiama palengvinti finansinę naštą verslui ir gyventojams, per karantiną patirsiantiems nuostolių.

Gera žinia tėvams

Klaipėdos rajono Taryba šią savaitę pirmą kartą posėdžiavo nuotoliniu būdu. Į darbotvarkę buvo įtraukti klausimai, susiję tik su ekstremalia padėtimi, kuri šalyje paskelbta dėl koronaviruso grėsmės. Tarybos nariai diskutavo ir balsavo pasitelkę skaitmenines priemones, o pagrindiniai klausimai, kaip palengvinti finansinę naštą gyventojams ir verslui, kurie nukentės nuo karantino.

Vienas iš klausimų – mokestis už darželius. Ugdymo procesas šalyje buvo sustabdytas paskelbus karantiną. Todėl posėdyje spręsta, kaip sumažinti finansinę naštą tėvams, kurių vaikai lanko Klaipėdos rajono darželius.

Priimtas sprendimas 50 procentų sumažinti mokestį už kovo mėnesį už ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymą, taip pat ir mokestį už neformalųjį švietimą. O balandžio mėnesį nuo šių mokesčių rajono darželinukų, muzikos mokyklų, Gargždų sporto mokyklos bei Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro ugdytinių tėvai bus visai atleisti.

„Tai pirmasis mūsų žingsnis. Kitas – padėti finansinių sunkumų turintiems mūsų rajono gyventojams, kurie dėl karantino neteko darbo ar jiems sumažėjo pajamos. Taryba vienbalsiai priėmė sprendimą padėti tokiems žmonėms. Jie į Savivaldybę galės kreiptis dėl periodinės pašalpos. Jos dydis vienam žmogui gali siekti daugiau nei 260 eurų. Ir tokia pašalpa būtų mokama karantino metu ir tris mėnesius po jo pabaigos“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pagalba verslui

Atsižvelgiant į susiklosčiusią padėtį, kai šalyje paskelbus karantiną savo veiklą turėjo stabdyti daugelis verslų, Taryba papildė ir mokesčių lengvatų teikimo taisykles. Tai reiškia, kad jei verslas dėl karantino patyrė nuostolių, galės prašyti mokestinių lengvatų.

Pritarta siūlymui įmonėms, kurios karantino laikotarpiu patirs nuostolių, mažinti nekilnojamojo turto ir žemės mokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kulis

kulis portretas
uzknisai kuli

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Kada pažabosite mafijozinę nusikalstamą VĮ "Gargždų švara" veiklą? Mano tel. 8 662 33770

Oi kaip gerai

Oi kaip gerai  portretas
Ačiū Klaipėdos rajono merui Broniui Markauskui ir tarybai .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių