Klaipėdos S. Daukanto gatvei planuojami pokyčiai

  • Teksto dydis:

Nemaža dalis S.Daukanto gatvės sulauks kapitalinio remonto. Numatoma nemažai darbų – kai kur gatvė bus siaurinama, kai kur atsiras papildomų eismo juostų, pagal saugumo reikalavimus žadama sutvarkyti pėsčiųjų perėjas, atsiras tvarkingų dviračių takų.

Imsis ne tik dangos

Iš viso numatoma kapitališkai sutvarkyti beveik pusės kilometro ilgio S.Daukanto gatvės ruožą.

Planuojamos remontuoti gatvės dalies pradžia – sankryžoje su Bokštų gatve, o pabaiga – už sankryžos su Šaulių gatve. Darbai apims ir Gegužės gatvės ruožą.

Darbų metu numatomas kelio dangos remontas, taip pat – visų ketinamos atnaujinti gatvės dalyje esančių pėsčiųjų perėjų sutvarkymas pagal šiuo metu galiojančius saugumo reikalavimus – kur reikia, bus įrengtos saugumo salelės.

Siaurės gatvė

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis informavo, kad ties sankryža bus siaurinama Puodžių gatvė.

"Ir pati S.Daukanto gatvė bus siaurinama, nes ji yra per plati pagal savo kategoriją. Siaurės vienoje vietoje ties mokykla", – patikslino pašnekovas.

Tiesa, tvirtinama, kad toks pokytis gyventojams nepatogumų neturėtų sudaryti, atvirkščiai – vaikus į ugdymo įstaigą atvežantiems tėvams tikimasi pagerinti sąlygas.

"Kaip buvo po vieną juostą, taip ir liks. Niekas nepasikeis. Tiesiog susiaurinama iki reikalaujamo pločio pagal gatvės kategoriją. Ten paskui tik toliau atsiras papildomų stovėjimo vietų", – aiškino K.Šakarnis.

Kapitalinio remonto metu bus atnaujinami šaligatviai, pagal anksčiau patvirtintus planus bus sutvarkyti dviračių takai.

Atsiras papildoma juosta

Vienas ryškesnių pokyčių – papildomos eismo juostos sukantiesiems į dešinę Herkaus Manto gatvės link įrengimas. Tikimasi, kad papildoma eismo juosta kiek sumažins automobilių spūstis minėtoje gatvės vietoje.

"Planuojama atskira juosta. Ji bus praplėsta maždaug iki teismo", – aiškino savivaldybės darbuotojas.

Dėl papildomos eismo juostos teks iškirsti ir kelis čia augančius medžius.

Kitoje gatvės pusėje taip pat numatoma kirtimų, mat kai kurie medžiai auga šalia posūkio arba labai arti važiuojamosios dalies. Kai kurie jų net mechaniškai pažeisti automobilių.

"Pagal galimybes medžiai bus atsodinti. Sąmoningai niekas neprojektuoja taip, kad viską iškirstų", – patikino K.Šakarnis.

Tvarkant S.Daukanto gatvę, darbai apims ir dalį Gegužės gatvės. Remontas numatomas šios gatvės ruože nuo J.Zauerveino iki Bokštų gatvės.

"Dabar tvarkomas Ferdinando skveras, tad paėmėme tą galiuką, kad būtų visiškai sutvarkyta ši vieta ir nereikėtų grįžti", – planus nusakė  K.Šakarnis.

Svarstys pastabas

Šiais metais numatomas gatvės kapitalinio remonto projektavimas, realūs darbai – tik kitąmet. Rengiant projektą, ketinama išklausyti ir gyventojų nuomonę.

Viešas susirinkimas dėl parengtų projektinių pasiūlymų įvyks gegužės 18 d. 17 val. uostamiesčio savivaldybėje Liepų g. 11.

Gyventojai su pasiūlymais gali susipažinti ir dabar Klaipėdos savivaldybės internetiniame puslapyje.

K.Šakarnio teigimu, jau sulaukta gyventojų reakcijų – pastabų pateikė uostamiesčio dviratininkai. Jų netenkina planuojamas dviračių takų plotis.

"Dabar – dviratininkai, o paskui ateis pėstieji, kad nėra kur praeiti. Bandome suderinti", – tikino savivaldybės darbuotojas.

Po svarstymo bus įvertintos dalyvių išsakytos pastabos.

Projektą rengia konkursą laimėjusi bendrovė "Projektai ir Co".



NAUJAUSI KOMENTARAI

puteikiniams

puteikiniams portretas
Pasiskaitykit straipsnį,subingalviai Kauniečius toliau pykdo kertami medžiai: atvažiuoja kirsti be įspėjamųjų ženklų

Niekaip nesuprantu paradokso

Niekaip nesuprantu paradokso portretas
kai miesto valdžia, vietoje to kad atnaujintų apgriuvusias, o dažnai net neasfaltuotas Klaipėdos gatves, daro nebūtinus virsmus miesto centre. Ar esate neinformuoti ir nežinote kas mieste kaip atrodo, ko jam ir miestiečiams būtinai reikia? Išanalizavus kokių 2-5 metų miesto tvarkymus peršasi mintis, kad jums su galva kažkas ne taip...Ir dar.KUR MIESTO TRAMVAJUS?! Kodėl tyla ir ramybė?Man šis planuojamas pokytis patinka ir aš jo laukiu. Rimtai žadėjot, tai ir statykit huinioj neužsiiminėje.

taip taip

taip taip portretas
tam PIKTAM - ir vėl užkliuvo tą rusu mokyklą - o prie kitu mokyklų ar ne tas pats? Reikia uždaryt visas gatves prie visu mokyklų ir prie darželių ir prie parduotuvių ir prie namų, o tada bus tvarka ir rašyt nereikės ir pyktis , liks tik sėdėt prie lango ir žiurėti kaip seni seni medžiai laužo šaligatviu plyteles ,kaip pelija butuose sienos ,bet ne ne-- nekirsti medžiu. REIKIA kirsti ir atsodinti naujus, stiprius ir džiaugtis kaip jie auga ir tvirtėja . Yra jau pavyzdys nereikia ir toli eiti.......
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių