Klaipėdos savivaldybėje – svarbūs pasikeitimai: tikisi geresnio rezultato

Klaipėdos miesto taryba, po netrumpos diskusijos, pritarė savivaldybės administracijos struktūrinei pertvarkai. Jos esmė – efektyvesnis, labiau į rezultatus orientuotas tarnautojų darbas.

Atsiras daugiau patarėjų

Naujojoje struktūroje neliks visų šešių departamentų, o dalis skyrių ir poskyrių bus sujungiami.

Taip siekiama pagreitinti sprendimų priėmimą ir daugiau dėmesio skirti miestui svarbių projektų įgyvendinimui. Pokyčiai įsigalios nuo artėjančių metų balandžio.

Pasak klausimą pristačiusio Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, tai – ilgai ruoštas ir tobulintas projektas, kurio tikslas – efektyvesnis savivaldybės darbas, orientuotas labiau į rezultatus.

Pokytis visada yra svarbus.

Buvęs savivaldybės administracijos direktorius, o dabar – tarybos narys Saulius Budinas teiravosi, ar sutartis su administracijos darbo organizavimo vertinimo paslaugą rengusios bendrovės „Civitta“ šiuo metu yra galiojanti.

G. Neniškis informavo, kad visi suplanuoti darbai jau atlikti, tad sutartis – užbaigimo stadijoje.

Tarybos narė Lina Skrupskelienė sukritikavo sprendimą dvi viešųjų ryšių srityje dirbančių specialistų pareigybės perkelti į tarybos ir mero sekretoriatą. Čia taip pat perkeliama viena Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus pareigybė.

Esą dėl to kentės savivaldybės komunikacija, o tam tikra informacija gali būti ir nuslepiama. Kritikos projektui pažėrė ir Nina Puteikienė.

Tuo metu Rimantas Didžiokos kvietė pritarti siūlomai struktūros pertvarkai. Jam pritarė ir Alina Velykienė. Tarybos narės žodžiais, 10–15 metų nesikeičianti struktūra nėra gerosios vadybos pavyzdys.

„Pokytis visada yra svarbus“, – atkreipė dėmesį politikė.

Nepritarė septyni politikai

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, reforma nėra susijusi su tam tikrais žmonėmis ir neabejotinai reikalinga.

„Pertvarkos esmė – mažiau valdymo grandžių, mažiau vadovaujančių pozicijų, didinama atsakomybė už rezultatą. Labai svarbus aspektas – projektinio valdymo stiprinimas. Tai reiškia, kad aukščiausios kvalifikacijos darbuotojai bus paskirti svarbiausių projektų vadovais, bus nustatyta aiški atsakomybė už projekto biudžetą, įgyvendinimo terminus bei rezultatus. Geriau ne visiškai tobula pertvarka, negu tobula stagnacija“, – sakė V.Grubliauskas.

21 tarybos narys pasisakė už pokyčius, septyni buvo prieš, dar du susilaikė.

To paties posėdžio metu palaiminimas duotas miesto tarybos ir mero sekretoriato pareigybių padidinimui iki 17 žmonių. Merija kitąmet papilnės keturiais darbuotojais.

Pagal pertvarkos projektą, trys ryšių su visuomene specialistų etatai perkeliami mero pavaldumui (į Tarptautinių ir viešųjų ryšių grupę). Taip pat artimiausiu metu bus priimtas vienas naujas mero patarėjas.

Iš viso sekretoriate nuo kito balandžio darbuosis septyniolika žmonių. Dabar jų yra dvylika. Tai pareikalaus papildomų lėšų iš miesto biudžeto.

Beje, iki šiol laisva maždaug prieš pusmetį miesto tarybos patvirtinta viena dviejų naujų mero patarėjų vieta.

S. Budinas atkreipė dėmesį, kad jau dabar tarybos ir mero sekretoriate laisvas vienas etatas, o dar vienas patarėjų dirba nevisu etatu. Jis kėlė klausimą, ar tikrai merui reikia papildomų žmonių, kurių darbo vietos kainuoja.

Kaip aiškino V.Grubliauskas, kas imsis trūkstamo trečio patarėjo pareigų bus nuspręsta paaiškėjus, kokių konkrečių kompetencijų turintis žmogus merijai reikalingas. Iki šiol buvo lauka savivaldybės administracijos reformos patvirtinimo. Taigi, patarėjo vieta laisva tikrai neliks.

Tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus patikslino, kad šiuo metu Kaune tarptautinių ryšių srityje dirba dirba devyni, Vilniuje – aštuoni žmonės. Todėl, Aido Kaveckio žodžiais, Klaipėda neturėtų atsilikti.

Šį sprendimo projektą palaikė 16 tarybos narių, devyni balsavo prieš, penki susilaikė.

Kokios naujovės laukia?

Dabartinėje savivaldybės administracijos struktūroje yra trys valdymo grandys su 69 struktūriniais vienetais: 6 departamentai, 38 skyriai ir 25 poskyriai.

Teigiama, kad panaikinus visus šešis departamentus, jų direktoriams savivaldybės administracijoje bus siūlomos vyriausiųjų patarėjų pareigos, jie bus atsakingi už konkrečius stambius projektus.

Panaikinus departamentus, skyrių vadovai turės daugiau savarankiškumo, o kartu jiems teks ir didesnė atsakomybė.

Daugiau dėmesio bus skiriama tarpinstituciniam bendradarbiavimui bei jaunimo ir bendruomenių reikalų, seniūnaičių veiklos koordinavimui. Šiam darbui administracijoje formuojamos atskiros specialistų grupės – Tarpinstitucinio koordinavimo ir Jaunimo bei bendruomenių reikalų koordinavimo grupės.

Taip pat formuojama Ekonominės plėtros grupė, kurios viena užduočių bus miesto ekonominės plėtros strategijos įgyvendinimo priežiūros proceso organizavimas.

Dvi viešųjų ryšių ir viena tarptautinių ryšių srities pareigybė perkeliama į tarybos ir mero sekretoriatą. Sujungus viešųjų ir tarptautinių ryšių srityje dirbančius specialistus siekiama formuoti bei vykdyti vieningą ir efektyvią viešųjų ir tarptautinių ryšių politiką.

Po pertvarkos savivaldybės administracijos struktūroje bus 33 skyriai, devyni poskyriai ir trys grupės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kanditatė

Kanditatė portretas
Pritariu , kad Grubliauskui reikia daugiau padėjėjų visais klausimais , išskyrus - reklamavimuisi . Tai jis puikiai įvaldęs. Kol meras fotografuosis ir turistaus kažkas turi dirbti.

Antanas

Antanas  portretas
Grubliauskas, prarasti metai visiška stagnacija,miestas merdi o valdininkai kęsti. Marazmas.

Kas čia

Kas čia portretas
Projektų dalybos?!... Savivaldybė kai kam jau namai iki grabo.... Paskui palikuoniai iki grabo... Geri pinigai, juk toookie projektai!!! :D
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių